Marea Britanie ia în calcul blocarea tranzacției de 40 de miliarde de dolari dintre Nvidia și Arm

Marea Britanie ia în calcul blocarea tranzacției de 40 de miliarde de dolari dintre Nvidia și Arm
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 aug 2021

Marea Britanie ia în calcul blocarea tranzacției prin care americanii de la Nvidia ar urma să preia producătorul britanic de cipuri Arm din motive de securitate națională, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În aprilie, Marea Britanie a anunțat va investiga tranzacția gigant, de 40 de miliarde de dolari dintre Nvidia și Arm, invocând îngrijorări legate de securitatea națională.

FOTO Mega Image intră pe listă și începe să retragă loturi de înghețată CITEȘTE ȘI FOTO Mega Image intră pe listă și începe să retragă loturi de înghețată

Autoritatea britanică în domeniul concurenței a finalizat, luna trecută, prima etapă a investigației și a trimis concluziile către guvern.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, raportul întocmit de Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) semnalează o serie de riscuri la adresa secuității naționale.

Cel mai probabil, Marea Britanie va continua să analizeze tranzacția și va deschide o investigație aprofundată.

Nvidia a semnat preluarea Arm de la Softbank cu 40 de miliarde de dolari. Softbank a cumpărat Arm, în 2016, pentru 31 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
arm
bloomberg
cma
tranzactie arm
securitate nationala
securitate nationala nvidia
vanzare arm
tranzactie nvidia arm