Mark Mobius recomandă investitorilor să păstreze 10% din portofoliu în aur, deoarece monedele se vor devaloriza

Mark Mobius recomandă investitorilor să păstreze 10% din portofoliu în aur, deoarece monedele se vor devaloriza
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2021

Investitorul de talie globală Mark Mobius a afirmat că investitorii ar trebui să păstreze 10% din portofoliu sub formă de aur, deoarece monedele se vor devaloriza în urma stimulentelor fără precedent introduse pentru a contracara pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La acest moment, "10% ar trebui să fie păstrat sub formă de aur", a spus Mark Mobius, care a fondat fondul Mobius Capital Partners după trei decenii la conducerea Franklin Templeton Investments.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Devalorizarea globală a monedelor va fi una destul de semnificativă în următorul an, având în vedere cantitatea incredibilă de monedă care a fost tipărită", a adăugat Mobius, potrivit Agerpres.

Cotația aurului a atins un nivel record anul trecut, pe măsură ce pandemia de coronavirus a declanșat o fugă a investitorilor spre activele sigure, dar între timp cotațiile au scăzut, odată cu campaniile de vaccinare. Pentru a contracara criza, băncile centrale și guvernele din întreaga lume au introdus un set fără precedent de stimulente monetare și fiscale, ceea ce a umflat bilanțurile băncilor centrale și a pus presiune pe finanțele statelor.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

"Va fi foarte, foarte bine să deții aur fizic la care să ai acces imediat, fără pericolul ca guvernul să confiște tot aurul", a spus Mobius, într-un interviu pentru Bloomberg.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Pe piața spot, uncia de aur se tranzacționa luni la aproape 1.815 dolari, după ce în urmă cu un an a atins un maxim istoric de 2.075 dolari. De la începutul anului și până în prezent, cotația aurului a pierdut 4%, în timp ce indicii bursieri la nivel mondial sunt aproape de un maxim istoric, iar Rezerva Federală americană se pregătește să își prezinte strategia destinată reducerii stimulentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark mobius
aur
monede