Netflix, investigată de autoritățile din Italia pentru că nu plătește impozite

Netflix, investigată de autoritățile din Italia pentru că nu plătește impozite
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 oct 2019

Gigantul american Netflix este investigat de procurorii italieni în condițiile în care compania nu își declară veniturile pe plan local, implicit, nu plătește impozite în Italia, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile afirmă că, deși nu are birouri în Italia, Netflix are o prezență fizică suficient de puternică în țară -inclusiv cabluri de fibră optică și servere- încât să fie obligată să plătească impozite și să completeze declarații, ca o companie locală. Potrivit acestora, în era Internetului, sediile clasice și mijloacele de producție sunt înlocuit de infrastructură precum cabluri, fibră optică, calculatoare, servere și algoritmi.

Italia a luat în ultima vreme o serie de măsuri pentru a se asigura că multinaționalele își plătesc taxele pe plan local. Kering, care deține și brandul Gucci, a acceptat în mai să plătească 1,25 miliarde de euro pentru a pune capăt unei anchete în Italia, legată de impozite datorate pentru perioada 2012-2017.

FOTO OnePlus își lansează primul televizor împreună cu un nou flagship CITEȘTE ȘI FOTO OnePlus își lansează primul televizor împreună cu un nou flagship

Miercuri, Mastercard a anunțat că fi supusă unui audit solicitat de autoritățile italiene, după ce presa a relatat că autoritățile din domeniul fiscal au efectuat percheziții la birourile din Italia ale companiei.

Și companiile din tehnologie, inclusiv Alphabet și Amazon, au ajuns în ultimii ani la înțelegeri financiare cu autoritățile italiene pentru a pune capăt unor anchete privind plata taxelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
impozite netflix
netflix ancheta
netflix italia