Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității

Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității
scris 3 oct 2019

Gigantul american a lansat noi opțiuni prin care utilizatorii pot șterge mai ușor datele personale colectate de Google Maps, YouTube și Google Assistant.

Anunțat în vară, la Google I/O, modul incognito pentru Google Maps va fi disponibil tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor săptămâni. Acesta va fi prezent mai întâi pe Android, urmând să ajungă “curând” și pe iOS.

La fel ca în cazul browserelor web, Google Maps nu va salva activitatea utilizatorului câtă vreme modul incognito este activ, iar datele respective nu vor fi folosite pentru personalizarea serviciilor și targetarea reclamelor.

VIDEO Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile cu un smartphone pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile cu un smartphone pliabil

Pentru YouTube, există acum o opțiune prin care istoricul poate fi șters automat după 3 sau 18 luni. Această opțiune se regăsește în contul Google.

În fine, istoricul salvat de Google Assistant poate fi acum șters pe baza comenzilor vocale, ca alternativă la deschiderea aplicației Google și căutarea în pagina de configurare.

Utilizatorul poate folosi în acest sens comenzi precum “Hey Google, delete the last thing I said to you” sau “Hey Google, delete everything I said to you last week”. Nu poate fi eliminat prin comenzi vocale istoricul mai vechi de o săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
assistant
youtube