Noi turbulențe în industria bancară: Acțiunile Deutsche Bank s-au prăbușit cu până la 15%, cel mai mult de la începutul pandemiei

Noi turbulențe în industria bancară: Acțiunile Deutsche Bank s-au prăbușit cu până la 15%, cel mai mult de la începutul pandemiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mar 2023
Acțiunile Deutsche Bank s-au prăbușit astăzi cu până la 15%, cel mai mare declin de la începutul pandemiei, în martie 2020. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
 
Declinul sever al băncii  trage puternic în jos indicele acțiunilor bancare europene, care a scăzut cu până la 5,7%. Commerzbank, Banco de Sabadell din Spania și Societe Generale din Franța au înregistrat, de asemenea, scăderi abrupte.

Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice

Deutsche Bank a devenit cea mai recentă victimă al turbulențelor bancare din Europa, în condițiile în care îngrijorarea continuă cu privire la acest sector a dus la cea mai mare cădere a acțiunilor din domeniu din ultimii trei ani.

Banca germană, care și-a revenit în ultimii ani după o serie de crize, a declarat vineri că va răscumpăra anticipat o obligațiune subordonată, incluse în categoria capitalurilor proprii suplimentare (de nivel 2). Astfel de mișcări sunt de obicei menite să le dea încredere investitorilor în soliditatea bilanțului, sugerând o poziție bună de capital, deși reacția prețului acțiunilor sugerează că acest mesajul nu a fost transmis.
 
"Este un caz clar în care piața vinde mai întâi și pune întrebări mai târziu. Traderii nu au apetitul pentru risc pentru a păstra poziții până la sfârșitul săptămânii, având în vedere riscul bancar și ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu Credit Suisse și autoritățile de reglementare", a declarat Paul de la Baume, senior market strategist la FlowBank, citat de Bloomberg.
viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
actiuni