GRAFIC Coinbase, cădere puternică pe bursă după informații privind o potențială anchetă SEC

GRAFIC Coinbase, cădere puternică pe bursă după informații privind o potențială anchetă SEC
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 mar 2023

Acțiunile Coinbase Global, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA, scad puternic pe bursa de la New York, după ce compania a dezvăluit că a intrat în vizorul autorităților de reglementare cu privire la potențiale încălcări ale legislației din domeniul valorilor mobiliare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Coinbase a anunțat, miercuri târziu, că mai multe linii de afaceri s-ar putea confrunta cu potențiale acțiuni de aplicare a legii din partea SEC (comisia americană pentru bursă și valori mobiliare), inclusiv diviziile de spot market, serviciile de miză (crypto staking), Coinbase Prime și Coinbase Wallet, scrie Bloomberg.

Acțiunile Coinbase s-au prăbușit cu până la 20% pe bursa de la New York astăzi.

Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice

În jurul orei 19:30 (ora României), titlurile companiei erau cotate la 66,31 dolari, cu 14% sub referința de miercuri.

Paul Grewal, directorul juridic al Coinbase, spune că societatea este "încrezătoare în legalitatea" activelor și serviciilor sale și că își va continua operațiunile ca de obicei.

"Suntem pregătiți pentru această evoluție dezamăgitoare", a declarat Grewal într-o postare pe blogul platformei. Acesta a precizat că salută un "proces juridic care să ofere claritatea pe care o susținem și să demonstreze că SEC pur și simplu nu a fost corectă sau rezonabilă atunci când vine vorba de angajamentul său privind activele digitale".

Analiștii consideră însă că notificare SEC reprezintă un motiv de îngrijorare.

GRAFIC Coinbase, cădere puternică pe bursă după informații privind o potențială anchetă SEC

"Credem că notificarea este un precursor probabil al unei acțiuni de aplicare a legii, care ar putea pune în pericol veniturile din tranzacționarea monedelor alternative și staking dacă se cere înregistrarea acestora la SEC ca valori mobiliare", a comentat Trevor Williams, analist la Jefferies, citat de MarketWatch.

Potrivit acestuia, aproximativ 35% din veniturile nete ale Coinbase ar putea fi în pericol în cazul unei anchete oficiale, “în funcție de cursul de acțiune al SEC”.

Printre rezultatele potențiale, în cel mai bun caz, Coinbase s-ar putea confrunta cu sancțiuni pecuniare și ar putea obține o cale clară de remediere, fără o întrerupere semnificativă a serviciilor sale, au scris analiștii de la KeyBanc Capital Markets.

Dar, în cel mai rău caz, "vedem perspectiva unei bătălii juridice lungi și costisitoare între Coinbase și SEC", potrivit acestora.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
ancheta sec
notificare ancheta