O participație în valoare de 17 miliarde de dolari la BlackRock, cel mai mare administrator de fonduri din lume, scoasă la vânzare de PNC Financial

O participație în valoare de 17 miliarde de dolari la BlackRock, cel mai mare administrator de fonduri din lume, scoasă la vânzare de PNC Financial
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2020

Grupul financiar american PNC Financial scoate la vânzare participația de 17 miliarde de dolari pe care o deține la BlackRock, cel mai mare manager de active din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PNC Financial este, de aproximativ 25 de ani, cel mai mare acționar al BlackRock, cu o participație de 22%. Vânzarea pachetului de acțiuni ar urma să fie făcută printr-o ofertă publică secundară, iar mutarea ar permire PNC să facă o achiziție importantă în această perioadă de criză.

AbbVie, în Top 10 pe piața farmaceutică din România, are undă verde pentru a cumpăra producătorul Botox CITEȘTE ȘI AbbVie, în Top 10 pe piața farmaceutică din România, are undă verde pentru a cumpăra producătorul Botox

"Vânzarea acțiunilor BlackRock semnalează că, cel mai probabil, PNC vrea să facă o achiziție importantă în acaestă perioadă de turbulențe", potrivit lui Kyle Sanders, analist la Edward Jones, citat de Bloomberg.

Potrivit aceastuia, PNC speră să achiziționeze o bancă regională. O astfel de mutare nu este neobișnuită pentru PNC Financial, care a cumpărat, în timpul crizei din 2008, National City Corporation.

BlackRock administrează active de aproape 6.500 de miliarde de dolari, după ce, în primul trimestru, valoarea activelor aflate în managementul său, a scăzut în primul trimestru cu 1.000 de miliarde de dolari, din cauza pandemiei. Profitul BlackRock a scăzut, în ianaurie-martie, cu 23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
participatie blackrock
tranzactie gigant
pnc financial