Obligațiunile globale, cea mai mare creștere din 2008

Obligațiunile globale, cea mai mare creștere din 2008
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 dec 2023
Prețurile obligațiunilor globale cresc cu cel mai rapid ritm de la criza financiară din 2008, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Un indicator al titlurilor de datorii suverane și corporative la nivel mondial a înregistrat o creștere de 4,9% în noiembrie, îndreptându-se spre cea mai mare creștere lunară de când a urcat cu 6,2% în plină recesiune, în decembrie 2008.
 
Revenirea din noiembrie este determinată de speculațiile tot mai mari conform cărora Rezerva Federală și băncile centrale majore la nivel mondial au terminat în mare parte cu creșterea ratelor dobânzilor și vor începe să le reducă anul viitor. Piețele estimează reduceri totale de un punct procentual în SUA anul viitor, ciclul urmând să înceapă în iunie.
Dreamstime lansează versiunea în limba română CITEȘTE ȘI Dreamstime lansează versiunea în limba română

Guvernatorul Fed, Christopher Waller, a contribuit marți la susținerea pariurilor de reducere a dobânzilor, afirmând că nivelul actual al politicii monetare pare suficient pentru a încetini economia și a reduce inflația. Unii investitori, inclusiv miliardarul Bill Ackman, spun că relaxarea va începe chiar mai devreme decât anticipează traderii.

Titlurile de Trezorerie și-au extins miercuri câștigurile din această lună. Dobânzile la titlurile pe 2 și 10 ani din SUA au scăzut cu până la șapte puncte de bază, până la 4,66% și, respectiv, 4,25%. Obligațiunile australiene au crescut, făcând ca dobânzile titlurilor pe 10 ani să se prăbușească cu 14 puncte de bază, după ce datele mai slabe privind inflația locală au determinat tarderii să parieze că factorii de decizie politică au terminat cu majorările de dobânzi.
 
În Europa, dobânzile germane pe 10 ani au scăzut la 2,42%, cel mai scăzut nivel din iulie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
dobanzi
titluri de stat