Petrolul își extinde declinul, pe fondul informațiilor privind o eventuală majorare a producției OPEC

Petrolul își extinde declinul, pe fondul informațiilor privind o eventuală majorare a producției OPEC
scris 21 nov 2022

Cotațiile petrolului scad puternic în tranzacțiile de luni, extinzând declinul de săptămâna trecută, pe fondul informațiilor potrivit cărora membrii OPEC analizează majorarea producției comune, precum și al îngrijorărilor legate de înăsprirea restricțiilor în China.

Prețul petrolului Brent a coborât sub pragul de 85 de dolari/baril pentru prima dată din septembrie, după ce Wall Street Journal a relatat, citând oficiali OPEC, că Arabia Saudită și alți producători din cadrul cartelului discută o creștere a producției cu până la 500.0000 de barili/zi înaintea intrării în vigoare a embargoului impus de UE asupra țițeiului rusesc, scrie Bloomberg.

China a raportat, în weekend, primele decese cauzate de Covid-19 în șase luni, stârnind temeri privind reintroducerea restricțiilor stricte de mobilitate în cadrul politicii guvernului de “zero-Covid”, ceea ce ar afecta cererea din partea celui mai mare importator mondial de petrol.

TABEL Continuă ieftinirea benzinei și motorinei CITEȘTE ȘI TABEL Continuă ieftinirea benzinei și motorinei

În jurul orei 17:30 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 83,24 dolari/baril, în scădere cu 5% față de referința de vineri. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna un declin de 5,1%, la 76,04 dolari/baril.

Brentul a încheiat săptămâna trecută cu un declin de 8,7%, în timp ce prețul țițeiului WTI a scăzut cu aproape 10%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
china
opec
majorare productie opec
embargou petrol rusia