Rompetrol Well Services, companie care aduce randament anualizat de aproximativ 100%, este ținută pe profit la 9 luni de câștigul financiar. Explozie a datoriilor

Rompetrol Well Services, companie care aduce randament anualizat de aproximativ 100%, este ținută pe profit la 9 luni de câștigul financiar. Explozie a datoriilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 nov 2022

Compania de servicii petroliere a grupului Rompetrol a realizat în primele 3 trimestre o cifră de afaceri netă de 38,12 milioane lei, cu 19,12% mai mare decât cea de 32,00 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar în aceeași perioadă și-a majorat câștigul pretaxare EBITDA la 2,72 milioane lei, de la 2,45 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Rompetrol Well Services (PTR) a obținut în primele 9 luni venituri totale din exploatare de 38,25 milioane lei, în creștere cu 17,44% față de cele de 32,57 milioane lei din exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au crescut cu 18,73%, la 38,85 milioane lei, de la 32,72 milioane lei.

„Contextul geopolitic și incertitudinea cu care se confruntă regiunea în această perioadă au declanșat o creștere accentuată a prețurilor de achiziție pentru bunurile și serviciile contractate de către companie pentru desfășurarea activitățiilor curente, dar și o fluctuație a timpilor de livrare”, spune compania în raportarea trimestrială.

CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul CITEȘTE ȘI CEO-ul OMV reclamă: Taxa de solidaritate impusă în România ne-a afectat rezultatele grupului. Conformarea voluntară la reducerea de preț a lovit Petrom. Care a fost impactul

Astfel, compania afișează o pierdere din exploatare de aproximativ 592.000 de lei. Totuși, compania este pe profit urmare a rezultatului financiar care s-a majorat cu 58,21%, la 2,22 milioane lei, de la 2,13 milioane lei. Astfel, Rompetrol Well Services a obținut un rezultat net al exercițiului de 1,27 milioane lei, în declin cu 9,93% față de cel de 1,41 milioane lei din primele 9 luni din 2021.

Compania a acordat un dividend substanțial, de 0,1709 lei/acțiune, din rezervele de numerar de care dispune societatea și a căror repartizare a fost solicitată în mod repetat de acționarul minoritar KJK Balkan Holding din Finlanda, cu o deținere de 10,68%. Profit.ro a semnalat încă de la exacerbarea crizei ucrainiene această asimetrie de piață care a adus investitorilor un randament anualizat de 100% într-un an bursier "roșu"

Conpet păstrează ritmul de la jumătatea anului și raportează o majorare cu un sfert a profitului net CITEȘTE ȘI Conpet păstrează ritmul de la jumătatea anului și raportează o majorare cu un sfert a profitului net

Dincolo de profitabilitatea care în acest moment nu este spectaculoasă, Rompetrol Well Services mai are la dispoziție numerar din care să răsplătească acționarii. Astfel, din activele totale de 165,73 milioane lei înregistrate la 30 septembrie, cu 8,01% mai mari decât cele de 153,44 milioane lei de la sfârșitul anului trecut, compania are 73,06 milioane lei în sistem cash-pooling și creanțe de 33,60 milioane lei.

În același răstimp, datoriile totale ale furnizorului de servicii petroliere au explodat de 5 ori, la 73,04 milioane lei, de la 14,62 milioane lei. Compania, care are ca acționar majoritar KMG International înregistrată în Olanda de gigantul petrolier din Kazahstan, este listată la cota Bursei de Valori București, unde, după ajustarea ex-data pentru dividend de la începutul lunii, s-au reînscris pe o traiectorie ascendentă. La ultima cotație, de 0,5960 lei/acțiune, capitalizarea bursieră este de 165,80 milioane lei (33,55 milioane euro), ceea ce înseamnă că investitorii pot cumpăra business-ul propriu-zis pentru 92,74 milioane lei, dacă excludem rezervele din cash-pooling.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
kmg international
kazahstan
petrol
kjk
dividende