Petrolul se îndreaptă spre un declin săptămânal de peste 10%

Petrolul se îndreaptă spre un declin săptămânal de peste 10%
scris 18 nov 2022
Petrolul este pe punctul să înregistreze al doilea declin săptămânal consecutiv, pe fondul îngrijorării legate de slăbirea cererii din China și noi creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA.
 
De la începutul săptămânii, cotațiile au scăzut abrupt. Brent a pierdut peste 10%, iar referința americană WTI, peste 12%.
ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ O nouă țară se opune aderării României la Schengen: Sistemul este disfuncțional!

Vineri, cotațiile scad cu 3%-4% și se tranzacționează la minimele din septembrie.

China, despre care sursele spun că încearcă să încetinească importurile de țiței de la unii exportatori, a înregistrat o creștere a cazurilor de Covid-19, în timp ce speranțele pentru moderarea majorărilor agresive ale ratelor de dobândă din SUA au fost diminuate de remarcile unor oficiali ai Fed, notează CNBC.
 
"Așa cum stau lucrurile, motoarele de creștere a prețurilor sunt puține. Cu toate acestea, cu embargoul UE asupra țițeiului rusesc la mai puțin de trei săptămâni distanță, prețurile petrolului ar putea totuși să încheie anul cu o explozie", a declarat Stephen Brennock de la PVM, citat de CNBC.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
rusia
wti