Pfizer vinde bonduri de un miliard de dolari

Pfizer vinde bonduri de un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

Producătorul american de medicamente Pfizer Inc va vinde bonduri de un miliard de dolari pentru a finanța producția de vaccin Covid-19, dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech SE, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câștigurile obținute în urma vânzării vor fi alocate pentru cheltuieli de cercetare și dezvoltare, precum și pentru producerea și distribuirea vaccinurilor Covid-19, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Compania cu sediul în New York se așteaptă la vânzări de 33,6 miliarde dolari de pe urma vaccinului în 2021, ceea ce ar face ca acesta să fie unul dintre medicamentele cel mai bine vândute vreodată.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că Pfizer Inc va accesa piața din SUA pentru a vinde bonduri de un miliard de dolari, cu scadența în 2031, pentru a finanța producția de vaccin.

Vânzarea este realizată de Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. și Morgan Stanley, susțin sursele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
bonduri