Populația Germaniei a avut cea mai mare creștere din ultimele trei decenii, pe fondul războiului din Ucraina. Cel mai mare salt anual de la reunificarea țării

Populația Germaniei a avut cea mai mare creștere din ultimele trei decenii, pe fondul războiului din Ucraina. Cel mai mare salt anual de la reunificarea țării
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iun 2023
Războiul din Ucraina a făcut ca populația Germaniei să aibă, anul trecut, cel mai mare salt din ultimele trei decenii, în pofida sporului natural negativ.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Populația Germaniei a crescut cu 1,3%, ajungând la 84,4 milioane de locuitori, cel mai mare salt anual de la reunificarea țării în urmă cu mai bine de trei decenii.
Germania confirmă că va acorda subvenții de 10 miliarde euro către Intel. Separat, compania americană anunță investiții masive în Israel CITEȘTE ȘI Germania confirmă că va acorda subvenții de 10 miliarde euro către Intel. Separat, compania americană anunță investiții masive în Israel

Creșterea de 1,12 milioane de persoane s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania, a anunțat biroul de statistică Destatis. Imigrația netă a ajuns la 1,46 milioane persoane, de la 329.000 cu un an înainte, "cauzată în principal de mișcările refugiaților din Ucraina".

Ca și în anii precedenți, în 2022 au decedat mai multe persoane decât s-au născut. Excesul de decese față de nașteri a crescut la 327.000. În acest context, Germania se va confrunta cu o mai mare povară demografică asupra creșterii economice decât oricare dintre statele europene occidentale în următorul deceniu, potrivit Bloomberg Economics.
 
Țara a acceptat mai mult de 1 milion de sirieni pe fondul crizei refugiaților din 2014-2015. Numărul ucrainenilor din Germania a crescut de peste șase ori anul trecut, potrivit Destatis.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
germania
imigranti
ucraina
razboi
populatia germaniei