Luca de Meo va conduce Ampere, divizia de automobile electrice a Renault

Luca de Meo va conduce Ampere, divizia de automobile electrice a Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2023

Renault l-a numit pe directorul său general Luca de Meo ca viitor președinte și director general al Ampere, divizia de automobile electrice pe care Renault vrea să o listeze pe bursă, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al producătorului auto francez a înființat de asemenea un comitet ad-hoc, condus de Jean-Dominique Senard, care să supervizeze Oferta Publică Inițială (IPO) Ampere, a informat Renault.

ULTIMA ORĂ UniCredit, Erste, Raiffeisen și Banca Transilvania au depus oferte pentru cumpărarea OTP România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UniCredit, Erste, Raiffeisen și Banca Transilvania au depus oferte pentru cumpărarea OTP România

Chiar dacă Renault a descris divizia ca fiind "o afacere în creștere", Ampere se confruntă cu câteva dificultăți. De exemplu, reducerile de prețuri în Europa anunțate de rivala americană Tesla Inc riscă să afecteze cererea pentru un nou model - vehiculul complet electric Megane E-Tech - văzut ca esențial pentru redresarea producătorului auto francez, scrie Agerpres.

De Meo încearcă să obțină fonduri pentru dezvoltarea vehiculelor electrice și reducerea decalajului comparativ cu rivalii mai mari, cum ar fi Stellantis NV.

Partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi au indicat că ar putea investi în divizia Renault de vehicule electrice. Producătorul auto francez vrea să listeze spre finalul anului Ampere.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că subsidiara ar putea fi evaluată la aproximativ 10 miliarde de euro, iar printre băncile de investiții care lucrează la planificată listare se află BNP Paribas, Goldman Sachs și JPMorgan. 

viewscnt
Afla mai multe despre
luca de meo
renault
ampere