Portugalia a obținut venituri record din turism

Portugalia a obținut venituri record din turism
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Portugalia a obținut venituri record din turism în 2023, a anunțat Nuno Fazenda, secretar de stat pentru turism, comerț și servicii, care se așteaptă ca acest sector să crească în continuare, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, veniturile țării din turism au depășit 25 miliarde de euro, față de 21,1 miliarde de euro în 2022. De asemenea, numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică a urcat anul trecut cu 10,5%, scrie Agerpres.

Turcia: Rata inflației, la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022 CITEȘTE ȘI Turcia: Rata inflației, la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022

"A fost cel mai bun an din istorie pentru turismul portughez. În 2024, vom înregistra un avans chiar mai important decât în 2023 pe acest segment", a declarat Fazenda.

Acesta a adăugat că turiștii din Franța, Spania și Germania - principalele piețe ale Portugaliei - au ajutat la majorarea numărului de vizitatori în țara din sudul Europei, în timp ce britanicii au reprezentat cel mai mare grup de vizitatori. De asemenea, a crescut numărul turiștilor din SUA și Brazilia.

Declarațiile lui Fazenda au fost făcute cu ocazia lansării campaniei: "Nu este turism. Este turismul viitorului", menită să promoveze turismul sustenabil tot timpul anului, în beneficiul comunităților locale.

Turismul este un sector important pentru Portugalia, fiind responsabil pentru aproximativ 15% din Produsul Intern Brut și 9% din forța de muncă. Dar autoritățile sunt nemulțumite că închirierile pe termen scurt în scopuri turistice au alimentat deficitul de locuințe. În Lisabona, prețurile proprietăților rezidențiale sunt acum mai ridicate decât în Milano, Madrid și Berlin, conform datelor Bloomberg. 

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
turism