Producătorul rachetelor de tenis Wilson și al ghetelor de schi Salomon vine cu IPO de 1 miliard dolari, la o evaluare de până la 10 miliarde dolari

Producătorul rachetelor de tenis Wilson și al ghetelor de schi Salomon vine cu IPO de 1 miliard dolari, la o evaluare de până la 10 miliarde dolari
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 ian 2024

Amer Sports Inc., producătorul rachetelor de tenis Wilson și al ghetelor de schi Salomon, a depus o cerere de ofertă publică inițială în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a ales pe Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co. și Morgan Stanley drept aranjori principali ai vânzării de acțiuni.

Noul guvern polonez se ia după România, Ungaria și Slovenia și și lansează eurobonduri CITEȘTE ȘI Noul guvern polonez se ia după România, Ungaria și Slovenia și și lansează eurobonduri

Amer vizează IPO de peste 1 miliard de dolari, la o evaluare de până la 10 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Compania, fondată în Finlanda, este susținută de cel mai mare producător de îmbrăcăminte sportivă din China, Anta Sports Products Ltd., și deține, de asemenea, mărci precum bâtele de baseball Louisville Slugger, echipamentele pentru exterior Arc'teryx și echipamentele de iarnă Atomic.

Amer Sports și-a consolidat amprenta de vânzare cu amănuntul, cu 138 de magazine Arc'teryx, 114 magazine Salomon și 9 Wilson.

A avut o pierdere netă de aproximativ 115,6 milioane de dolari, la venituri de 3,05 miliarde de dolari, pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie. Veniturile sale în 2022 au fost de 3,5 miliarde de dolari.

Cei mai bogați 500 oameni din lume termină 2023 cu averi și mai mari, recuperând pierderea masivă de anul trecut CITEȘTE ȘI Cei mai bogați 500 oameni din lume termină 2023 cu averi și mai mari, recuperând pierderea masivă de anul trecut

Compania are peste 10.800 de angajați la nivel global și birouri în Helsinki, Munchen, Cracovia și Shanghai.

Un consorțiu condus de Anta a achiziționat Amer Sports pentru aproximativ 5,2 miliarde de dolari în 2019, ca parte a unui efort de a aduce echipament atletic de ultimă generație clasei de mijloc din ce în ce mai bogate din China. Grupul de cumpărători includea și Tencent Holdings Ltd. și Chip Wilson, fondatorul miliardar al retailerului de îmbrăcăminte pentru yoga Lululemon Athletica Inc.

Amer Sports se alătură unui val de companii care depun cereri de IPO în SUA în primele zile ale anului 2024, alăturându-se BrightSpring Health Services Inc., susținută de KKR & Co. și companiei biofarmaceutice în stadiu clinic CG Oncology Inc.

Etiopia a intrat în default CITEȘTE ȘI Etiopia a intrat în default

Doar 26 de miliarde de dolari au fost strânse prin IPO la bursele din SUA anul trecut, în ușoară creștere față de 2022, dar o scădere cu 92% față de recordul de 338 de miliarde de dolari strânși în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
wilson
ipo
amer