Prețul cuprului este la maximul ultimilor șapte ani pe fondul îngrijorărilor referitoare la o criză după pandemie

Prețul cuprului este la maximul ultimilor șapte ani pe fondul îngrijorărilor referitoare la o criză după pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2020

Cotația cuprului la bursa London Metal Exchange a crescut vineri până la 7.750 de dolari tona, cea mai ridicată valoare înregistrată după luna martie 2013, pe fondul îngrijorărilor că grupurile miniere vor avea probleme în a face față cererii după revenirea economiei mondiale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Metalul utilizat în producția de cabluri este în pragul celei de-a cincea săptămâni de creștere, un avans semnificativ alimentat de speranțele că cererea venită din statele dezvoltate va urma aceeași tendință ca și piața chineză, pe măsură ce criza coronavirusului va fi rezolvată pe parcusul anului următor, scrie Agerpres.

Încep testele cu săptămâna de lucru de 4 zile. Unilever începe experimentul în Noua Zeelandă. Dacă are succes, îl va aplica inclusiv în România CITEȘTE ȘI Încep testele cu săptămâna de lucru de 4 zile. Unilever începe experimentul în Noua Zeelandă. Dacă are succes, îl va aplica inclusiv în România

"Este un mediu favorabil din punct de vedere al prețurilor", este de părere Ivan Arriagada, director general la compania minieră Antofagasta Plc. Potrivit acestuia, cererea de cupru venită din China s-a menținut la un nivel solid iar piața mondială a cuprului se îndreaptă spre un ușor deficit în 2021.

Progresele realizate în dezvoltarea unor vaccinuri anti-COVID au îmbunătățit estimările privind evoluția economiei mondiale, ceea ce ar trebui să crească gradul de utilizare al metalelor. În cazul cuprului, investitorii mizează și pe un val de cheltuieli în infrastructuri verzi care vor necesita cantități mari de cupru.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupru
pret