Prețurile oțelului în Europa ating noi recorduri

Prețurile oțelului în Europa ating noi recorduri

Foto dremstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2022

Prețurile oțelului în Europa au urcat luni la un maxim record, în contextul în care Uniunea Europeană se pregătește să interzică importurile din Rusia, ceea ce va crea presiuni suplimentare pe partea de ofertă, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Prețurile de referință din Europa de Nord pentru rulourile de oțel laminate la cald au urcat vineri cu 10%, până la 1.435 de euro pe tonă, potrivit datelor săptămânale ale Kallanish Commodities, citate de Bloomberg. 
Grecia mizează pe un sezon turistic consistent, pe fondul intenției companiilor aeriene de a introduce noi zboruri CITEȘTE ȘI Grecia mizează pe un sezon turistic consistent, pe fondul intenției companiilor aeriene de a introduce noi zboruri

Noile măsuri care interzic intrarea în Uniunea Europeană a produselor siderurgice finite din Rusia sunt așteptate să intre în vigoare în curând, iar comercianții au majorat prețurile, deoarece se pregătesc pentru reducerea ofertei. UE este o piață cheie pentru producătorii de oțel din Rusia.

Piața se confrunta deja cu pierderea exporturilor Ucrainei, care în mod normal este al cincilea mare furnizor al Europei. De asemenea, costurile ridicate ale energiei au perturbat operațiunile unor combinate din Europa, reducând oferta.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
otel
rusia
bloomberg