Procesatorul de plăți Global Payments ar putea prelua Total System pentru 20 miliarde dolari, a treia mare tranzacție de la începutul anului

Procesatorul de plăți Global Payments ar putea prelua Total System pentru 20 miliarde dolari, a treia mare tranzacție de la începutul anului
scris 26 mai 2019

Furnizorul american de soluții și tehnologie de plată Global Payments, prezent în România printr-un parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), se pregătește să preia rivalul compatriot Total System Services într-o tranzacție cu acțiuni evaluată la 20 miliarde de dolari.

Preluarea ar putea fi anunțată la începutul săptămânii viitoare, potrivit Bloomberg, care citează o persoană la curent cu discuțiile dintre cele două părți.

Ar fi a treia mega afacere din industria plăților electronice de la începutul anului. În martie, furnizorul american de tehnologie pentru companiile din sectorul financiar Fidelity National Information Services (FIS) a ajuns la un acord pentru preluarea procesatorului de plăți Worldpay în schimbul a circa 35 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacție din industrie, la două luni după ce Fiserv și First Data Corp au convenit să fuzioneze, într-o operațiune ce evaluează First Data la 22 miliarde de dolari.

Soros cumpără acțiuni la un finanțator al cumpărătorului combinatului de la Galați CITEȘTE ȘI Soros cumpără acțiuni la un finanțator al cumpărătorului combinatului de la Galați

Anterior, First Data și-a vândut operațiunile de emitere și procesare de carduri din România, Grecia, Croația, Cehia, Ungaria, Serbia și Slovacia către grupul italian SIA, în schimbul a circa 390 milioane de euro.

Global Payments, cu sediul central în Altanta, Georgia, este unul dintre cei mai mari furnizori de soluții și tehnologie de plată la nivel global,  având peste 10.000 de angajați și activități în 30 de țări. În România, compania operează prin intermediul unui parteneriat cu BCR.

Fondată în 1983, Total System Services (TSYS) oferă servicii de emitere și procesare carduri clienților din peste 80 de țări. În Europa, compania este prezentă pe piețele din Germania, Marea Britanie, Olanda și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
global payments
total system services
preluare
fuziune
plati electronice
procesare plati