Producătorul britanic de cipuri pentru AI Graphcore obține o evaluare de 2 miliarde dolari

Producătorul britanic de cipuri pentru AI Graphcore obține o evaluare de 2 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 feb 2020

Startup-ul britanic din industria semiconductorilor Graphcore, specializat în procesoare pentru inteligența artificială, a obținut o evaluare de 1,95 miliarde de dolari în urma unei noi runde de finanțare, condusă de fondurile de investiții Gifford, Mayfair Equity Partners și M&G Investments.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Graphcore, companie fondată la Bristol în 2016 de britanicii Nigel Toon și Simon Knowles, a strâns 150 milioane de dolari în cadrul unei noi runde de finanțare din seria D (pentru susținerea creșterii), majorându-și rezervele de numerar la 300 milioane de dolari.

Banii vor fi folosiți pentru investiții în cercetare și dezvoltare, precum și pentru finanțarea expansiunii la nivel global, scrie Bloomberg.

Guvernul începe anul cu deficit bugetar în ianuarie pentru prima dată cel puțin din 2008. Veniturile au crescut în prima lună a anului cu 7%, iar cheltuielile cu 11,6% CITEȘTE ȘI Guvernul începe anul cu deficit bugetar în ianuarie pentru prima dată cel puțin din 2008. Veniturile au crescut în prima lună a anului cu 7%, iar cheltuielile cu 11,6%

Startup-ul britanic a atras anterior finanțări în valoare de 300 milioane de dolari, lista investitorilor incluzând nume ca Microsoft, BMW, Dell și Samsung.

Anul trecut, Graphcore a încheiat un parteneriat cu Microsoft, în vederea utilizării cipurilor proprii pe platforma de cloud computing Microsoft Azure.

Compania dezvoltă și produce un nou tip de procesor, IPU (Intelligence Processing Unit), special conceput pentru accelerarea proceselor de machine learning. Cipul ajută computerele și aplicațiile să imite modul în care gândesc și învață oamenii, având o putere crescută și cerințe diferite comparativ cu procesoarele tradiționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
graphcore
avaluare
runda finantare
procesoare ai
machine learning
machine inteligence
semiconductori
cipuri ai
investitie