Profitul Samsung Electronics depășește estimările, sporind așteptările în privința redresării industriei semiconductorilor

Profitul Samsung Electronics depășește estimările, sporind așteptările în privința redresării industriei semiconductorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Concernul sud-coreean Samsung Electronics a raportat un declin mai redus al profitului trimestrial decât se temeau analiștii, după pierderile de la divizia de cipuri, ceea ce sugerează că piața globală a semiconductorilor a depășit perioada cea mai dificilă, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group și Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO)

Detalii AICI

Divizia de cipuri avea în mod obișnuit cea mai mare contribuție la rezultatele grupului sud-coreean, scrie Agerpres.

BYD își menține planurile de extindere în Europa, în pofida investigației UE CITEȘTE ȘI BYD își menține planurile de extindere în Europa, în pofida investigației UE

Miercuri, acțiunile Samsung au urcat la Bursa de la Seul cu 4,4%, cel mai semnificativ avans în mai mult de o lună. Anul acesta titlurile au urcat cu aproximativ 20%.

Conform rezultatelor preliminare, profitul operațional în perioada iulie-septembrie 2023 a scăzut cu 78%, la aproximativ 2.400 miliarde de woni (1,8 miliarde de dolari), față de 10.850 miliarde de woni în perioada similară din 2022, în timp ce vânzările au înregistrat un declin de 13%, la 67.000 miliarde de woni (50 miliarde de dolari). Analiștii se așteptau la un profit de 2.100 miliarde de woni.

Rezultatele gigantului sud-coreean, considerate un indicator pentru cererea consumatorilor pe plan global, indică faptul că și alte companii tehnologice ar putea raporta rezultate financiare slabe.

"Rezultatele sunt mai bune decât ne-am așteptat. Industria cipurilor de memorie a depășit perioada cea mai dificilă, iar rezultatele Samsung confirmă aceste evoluții", a apreciat Lee Seung-Woo, analist la Eugene Investment & Securities.

La divizia de telefonie mobilă, succesul telefoanelor pliabile va ajuta Samsung să raporteze un profit operațional de aproximativ 3.000 miliarde de woni, similar cu nivelul de anul trecut, previzionează analiștii.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Alexandra Maier, ING Bank, despre percepția antreprenorilor în ceea ce privește sustenabilitatea: Încă zgâriem suprafețele CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Alexandra Maier, ING Bank, despre percepția antreprenorilor în ceea ce privește sustenabilitatea: Încă zgâriem suprafețele

În pofida dificultăților, Samsung caută să-și majoreze cota de piață pe segmentul cipurilor în urma exploziei domeniului inteligenței artificiale (AI).

Samsung, a patra mare companie listată din Asia, este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie, telefoane mobile inteligente și televizoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
semiconductori