Real Madrid vrea să împrumute 370 milioane de euro de pe piața privată

Real Madrid vrea să împrumute 370 milioane de euro de pe piața privată
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Clubul de fotbal Real Madrid intenționează să împrumute 370 milioane de euro de la investitori privați, banii urmând să ajute la finanțarea lucrărilor de renovare a stadionului Santiago Bernabeu, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai de succes club de fotbal european a decis să strângă bani prin emiterea de datorii private, care vor fi rambursate cu fonduri din vânzarea de bilete, au precizat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul.

Decathlon ar putea vinde o participație minoritară în afacerea sa din China CITEȘTE ȘI Decathlon ar putea vinde o participație minoritară în afacerea sa din China

Piețele de datorii private, care oferă mai multă confidențialitate decât vânzările de datorii publice și sunt mai puțin sensibile la schimbarea sentimentului investitorilor, au devenit o sursă utilă de finanțare pentru marile cluburi europene de fotbal în ultimii ani, scrie Agerpres.

Rivalul FC Barcelona a împrumutat 1,5 miliarde de euro de la investitori privați pentru a-și finanța modernizarea propriului stadion în timp ce clubul englez Chelsea FC a strâns 500 de milioane de lire sterline de la fondul american Ares Management Corp.

Real Madrid, care a câștigat de 14 ori Liga Campionilor, a emis datorii de mai multe ori începând din 2019 pentru a plăti pentru modernizarea stadionului. Deoarece Real Madrid este deținut de membri clubului, împrumuturile trebuie aprobate de Adunarea Generală. Cubul din Madrid ar putea decide chiar astăzi când va fi organizată o astfel de Adunare Generală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
real madrid
imprumut