Ryanair va închide două baze și ar putea anunța concedieri pe fondul întârzierii livrărilor de aeronave Boeing MAX

Ryanair va închide două baze și ar putea anunța concedieri pe fondul întârzierii livrărilor de aeronave Boeing MAX
scris 4 dec 2019

Ryanair a anunțat miercuri că va primi doar zece avioane Boeing 737 MAX din comanda sa de 210 aeronave, ceea ce a dus la închiderea a două baze și reducerea, în vara viitoare, a capacității de transport la alte baze, fiind în pericol locurile de muncă, transmit Bloomberg și Reuters.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care a fost suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Grupul aeronautic american speră că avionul său va reintra în serviciu până la finalul acestui an după modificările efectuate la sistemele software și în programele de pregătire a piloților, scrie Agerpres.

Chiar nu se poate guverna liberal în România? CITEȘTE ȘI Chiar nu se poate guverna liberal în România?

Pentru Ryanair livrarea avioanelor Boeing 737 MAX era esențială pentru creșterea eficienței flotei sale. Compania aeriană irlandeză făcuse o comandă de 210 aeronave Boeing 737 MAX și spera să folosească 20 de aparate până în vara anului viitor.

Ryanair va închide în vara lui 2020 bazele sale din Nuremberg și Stockholm Skavsta și a anunțat că în anul financiar ce se va încheia la 31 martie 2021 estimează că va transporta 156 de milioane de pasageri, față de prognoza precedentă, de 157 de milioane de pasageri.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ryanair
boeing max