Siemens Energy, scădere record la bursă după ce a avertizat că redresarea Gamesa va dura mai mult

Siemens Energy, scădere record la bursă după ce a avertizat că redresarea Gamesa va dura mai mult
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2023

Siemens Energy a înregistrat o scădere record la bursă după ce și-a retras estimările privind profitul, din cauza escaladării problemelor la divizia de turbine eoliene Siemens Gamesa Renewable Energy, al doilea cel mai mare jucător pe piața globală de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Siemens Gamesa a descoperit defecte de calitate mai grave decât se aștepta la turbinele sale eoliene onshore, întârziind eforturile de redresare ale unității, a declarat șeful diviziei, Jochen Eickholt, citat de Bloomberg și Reuters.

Siemens Energy, companie desprinsă din grupul industrial german Siemens în 2020, a avertizat că ar putea înregistra cheltuieli suplimentare de peste 1 miliard de euro la divizia de turbine eoliene. Siemens deține o participație de 32% la Siemens Energy.

ULTIMA ORĂ Contract semnat: Cine va construi noua centrală Mintia și pe câți bani. Unul dintre cele mai mari și mai vechi conglomerate de construcții CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Contract semnat: Cine va construi noua centrală Mintia și pe câți bani. Unul dintre cele mai mari și mai vechi conglomerate de construcții

Acțiunile companiei s-au prăbușit cu până la 36% pe bursa de la Frankfurt vineri dimineața, cel mai abrupt declin intraday de când acțiunile au început să fie tranzacționate.

În jurul orei 16:00, titlurile Siemens Energy consemnau un recul de circa 35%, la 15 euro/unitate.

Siemens Energy s-a confruntat mulți ani cu probleme la divizia sa eoliană, care a înregistrat pierderi din cauza creșterii prețurilor oțelului și ale altor materiale-cheie, precum și pe fondul unor probleme tehnice la turbinele sale eoliene. În schimb, diviziile de turbine cu gaz și de tehnologii de rețea ale companiei au profitat de creșterea cererii de energie mai curată.

Problemele de la Siemens Gamesa au fost o povară pentru compania-mamă o lungă perioadă, ceea ce a determinat Siemens Energy să preia controlul total al afacerii, pe care a deținut-o anterior împreună cu spaniolii de la Gamesa Corporacion Tecnologica.

GRAFIC Datoria guvernamentală a Marii Britanii depășește 100% din PIB pentru prima dată din 1961 CITEȘTE ȘI GRAFIC Datoria guvernamentală a Marii Britanii depășește 100% din PIB pentru prima dată din 1961

Descoperirea unor componente defecte la Siemens Gamesa în ianuarie a costat deja Siemens Energy aproape o jumătate de miliard de euro.

Eickholt a refuzat să estimeze când ar putea trece unitatea pe profit, după ani succesivi de pierderi.

"Având în vedere istoricul și natura industriei eoliene, avertismentul privind profitul nu a fost o surpriză totală, dar ceea ce ne-a surprins a fost amploarea", au declarat analiștii de la JP Morgan.

Siemens Energy și-a menținut orientarea privind veniturile grupului și estimările pentru diviziile de gaze, tehnologii de rețea și de transformare a industriei.

Compania și-a îmbunătățit așteptările privind veniturile în urmă cu aproximativ o lună, după ce comenzile puternice pentru tehnologiile de tranziție energetică au contribuit la compensarea pierderilor tot mai mari de la Siemens Gamesa.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens energy
siemens gamesa renewable energy
prabusire actiuni
scadere record
estimari profit