Societe Generale caută din nou pețitori pentru afacerea britanică de private banking

Societe Generale caută din nou pețitori pentru afacerea britanică de private banking

Sediul Kleinwort Hambros din Londra

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 dec 2023

Grupul bancar francez Societe Generale ia din nou în calcul vânzarea afacerii sale de private banking din Marea Britanie, o mișcare care i-ar permite să elibereze capital, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietarul BRD a încercat și în 2019 să vândă banca londoneză Kleinwort Hambros, care oferă servicii exclusive de private banking clienților bogați, dar nu a găsit un cumpărător potrivit.

Grupul francez lucrează acum cu consilieri pentru a explora interesul în această unitate, potrivit surselor menționate. Nu există certitudinea că eforturile vor duce la o tranzacție, au precizat acestea.

OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și intenționează să continue șirul de achiziții CITEȘTE ȘI OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și intenționează să continue șirul de achiziții

Kleinwort Hambros, bancă rezultată în urma fuziunii dintre creditorii londonezi Kleinwort Benson și Hambros în 2016, administrează active de aproximativ 12 miliarde de lire sterline (15,1 miliarde de dolari).

La nivel internațional, Societe Generale administrează active bancare private în valoare de aproximativ 154 miliarde de dolari, în 15 țări.

Grupul francez evaluează, de asemenea, posibila vânzare a unității sale elvețiene de private banking, potrivit surselor citate, în condițiile în care noul director general, Slawomir Krupa, încearcă să sporească evaluarea băncii prin renunțarea la activele neesențiale.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale a refuzat să comenteze informațiile.

Vânzarea afacerilor de private banking din Marea Britanie sau Elveția ar sprijini planurile lui Krupa privind reorganizarea Societe Generale. Pe lângă reducerea țintelor de venituri și profitabilitate ale băncii, acesta a indicat, recent, că va renunța la activitățile secundare neprofitabile.

Joi, Societe Generale a semnat două acorduri cu Vista Group pentru vânzarea subsidiarelor din Burkina Faso și Mozambic, în contextul în care își accelerează retragerea din Africa.

La începutul acestui an, Societe Generale a anunțat vânzarea a patru dintre subsidiarele sale africane, dintre care două către Vista. Banca franceză s-a confruntat însă cu opoziția guvernelor locale, Republica Congo anulând una dintre vânzări, în timp ce ce ministrul de finanțe din Guineea Ecuatorială și-a exprimat intenția de a bloca o altă tranzacție.

De asemenea, Societe Generale lucrează cu consilieri pentru a-și vinde divizia de custodie, cunoscută sub numele de SGSS, activitatea de finanțare a echipamentelor (SGEF), precum și participația la banca germană Hanseatic Bank, au declarat mai multe surse pentru Bloomberg recent.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
slawomir krupa
reorganizare societe generale
vanzare kleinwort hambros
private banking
restructurare
vanzari active socgen
brd