Statul francez se opune unei preluări a grupului Carrefour de canadienii de la Couche-Tard

Statul francez se opune unei preluări a grupului Carrefour de canadienii de la Couche-Tard
scris 14 ian 2021

Guvernul francez se opune planurilor grupului canadian de distribuție Alimentation Couche-Tard Inc. vizând preluarea rivalului francez Carrefour SA, ceea ce pune sub semnul întrebării această tranzacție cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire a declarat miercuri seară ca pandemia de COVID-19 a demonstrat importanța controlului intern asupra aprovizionări cu alimente. În timpul izolării atât Carrefour cât și alte grupuri de distribuție s-au confruntat cu o creștere explozivă a cererii, în condițiile în care consumatorii au golit pur și simplu rafturile pentru unele produse, scrie Agerpres.

Amazon lansează un serviciu de streaming video exclusiv pentru smartphone CITEȘTE ȘI Amazon lansează un serviciu de streaming video exclusiv pentru smartphone

"Din acest punct de vedere, ideea ca grupul Carrefour să fie preluat de un competitor străin, la prima vedere, nu sunt în favoarea unei astfel de tranzacții", a spus Bruno Le Maire pentru postul de televiziune France 5. Le Maire a menționat și aspectele care țin de șocurile de muncă drept un motiv pentru care se opune unei preluări, având în vedere că în Franța Carrefour este un important angajator.

Lanțul canadian de magazine de proximitate Alimentation Couche-Tard Inc. a dezvăluit miercuri că analizează o posibilă preluare a grupului francez de distribuție Carrefour SA, prezent și pe piața din România. Couche-Tard a precizat că oferă 20 de euro pentru fiecare acțiune Carrefour, iar o posibilă preluare ar permite grupului canadian să își extindă prezența în Europa, unde grupul francez are peste 2.800 de supermarketuri și 703 hypermarketuri, precum și în America Latină, unde Carrefour are magazine în Argentina și Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
couche-tard