SUA și UE, acord pentru încetarea disputei Airbus-Boeing, veche de 17 ani

SUA și UE, acord pentru încetarea disputei Airbus-Boeing, veche de 17 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iun 2021

SUA și UE au ajuns la un acord pentru încetarea disputei legate de subvențiile acordate Airbus și Boeing, potrivit surselor Bloomberg. Cele două părți și-au impus reciproc taxe vamale de 11,5 miliarde de dolari din cauza acestei dispute, veche de 17 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comisia Europeană a dezbătut, luni noaptea, acordul cu statele membre ale Uniunii, pentru a finaliza înțelegerea înaintea unui summit SUA-UE care va avea loc la Bruxelles și la care va participa și președintele american Joe Biden.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Potrivit surselor citate, acordul prevede că aeronavele de pasageri ale Boeing și Airbus vor fi, pe viitor, construite fără acordarea de subvenții.

Disputa a început în 2004, părțile acuzându-se reciproc că măsurile de susținere acordate au constituit ajutor de stat ilegal. În 2019, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a dat undă verde Statelor Unite pentru impunerea unor taxe vamale de 7,5 miliarde de dolari la exporturile din UE, din cauza subvențiilor acordate Airbus. Ulterior, UE a obținut permisiunea OMC de a impune, la rândul său, taxe suplimentare.
viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
boieng
airbus-boeing
acord airbus-boeing
sua-ue
suventii