Economia Franței va reveni la nivelul anterior pandemiei la începutul anului viitor

Economia Franței va reveni la nivelul anterior pandemiei la începutul anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare stimulează o redresare mai solidă decât s-a estimat în semestrul doi din 2021, se arată într-un raport publicat de Banca Franței, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Franței a îmbunătățit prognoza privind evoluția celei de-a doua economii a zonei euro, care ar urma să înregistreze în 2021 o creștere de 5,8%, față de un avans de 5,4% previzionat în martie, după ce cheltuielile și investițiile ridicate au ajutat PIB-ul Franței să depășească media din zona euro. Pierderea productivității în urma crizei este de asemenea mai redusă decât se estima, iar Banca Franței a revizuit în creștere și previziunile pentru 2022 și 2023, la 4,1% și, respectiv, 2%, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"În ceea ce privește ieșirea din criză, economia nu a ajuns încă la acel moment dar accelerează considerabil. Există două motoare de creștere: cheltuielile de consum și investițiile, care corespund revenirii încrederii - cheia redresării", a afirmat guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau.

Impulsionarea redresării zonei euro a provocat o dezbatere în rândul membrilor BCE privind momentul și modul în care vor fi retrase măsurile de sprijin. Villeroy a declarat că orice discuții pe acest subiect sunt speculative iar recenta accelerare a inflației, care ar putea determina BCE să înăsprească politica monetară, este doar temporară.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Banca Franței se așteaptă acum ca rata inflației în 2021 să se situeze la 1,5%, față de un nivel de 1,1% previzionat în martie. Apoi rata inflației ar urma să scadă la 1,2% în 2022 și în 2023.

Conform datelor publicate luna trecută de Institutul Național de Statistică (Insee), declinul PIB-ului Franței în 2020 a fost de 8%, în timp ce deficitul public s-a situat la 9,2% din PIB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
franta
economie