SUA, UE și G7 țintesc investițiile din Rusia într-o nouă rundă de sancțiuni comune

SUA, UE și G7 țintesc investițiile din Rusia într-o nouă rundă de sancțiuni comune
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Statele Unite, Uniunea Europeană și G7 își coordonează acțiunile pentru o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicție americană privind toate investițiile noi în această țară, ca răspuns la atrocitățile armatei ruse în Ucraina, potrivit unui oficial al administrației Biden.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, guvernele vor majora sancțiunile asupra instituțiilor financiare și a întreprinderilor de stat din Rusia, precum și sancționarea unor oficiali ruși nespecificați și a membrilor familiilor acestora, potrivit oficialului, citat de Bloomberg.

Oficialul, care are cunoștințe directe despre aceste chestiuni, a cerut să nu fie identificat înainte de un anunț formal așteptat pentru miercuri. Rubla s-a depreciat în raport cu dolarul în urma informațiilor.

Acțiunile producătorilor americani de cărbune cresc puternic după anunțul UE privind interzicerea importurilor din Rusia CITEȘTE ȘI Acțiunile producătorilor americani de cărbune cresc puternic după anunțul UE privind interzicerea importurilor din Rusia

Noile măsuri sunt menite să degradeze instrumentele puterii de stat rusești și să impună ceea ce oficialul a numit daune economice acute și imediate asupra Rusiei.

Anterior, marți, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE propune interzicerea intrării în blocul comunitar a majorității navelor și camioanelor rusești, precum și a importurilor de cărbune rusesc. De asemenea, UE va continua dezbaterea privind interzicerea petrolului rusesc, a declarat ea - o chestiune sensibilă în Europa, unde multe țări sunt dependente de importurile de combustibil rusesc.

UE discută, de asemenea, despre sancționarea fiicelor președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Fiicele lui Putin fac parte dintr-o listă propusă de ținte ale sancțiunilor care include, de asemenea, politicieni, magnați și membri ai familiilor acestora, precum și mai mulți propagandiști, au precizat persoanele respective.

Sancțiunile sunt anunțate în urma imaginilor de la Bucea publicate în presă în ultimele zile, autoritățile ucrainene anunțând că au descoperit cadavre de civili, morminte și alte dovezi care indică atrocități comise de soldații ruși în retragere. Kremlinul a negat responsabilitatea.

"Aceste atrocități nu pot fi și nu vor fi lăsate fără răspuns", a declarat von der Leyen.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ue
sanctiuni rusia
razboi ucraina