Piața muncii din SUA continuă trendul ascendent, alimentând așteptările legate de înăsprirea mai agresivă a politicii monetare

Piața muncii din SUA continuă trendul ascendent, alimentând așteptările legate de înăsprirea mai agresivă a politicii monetare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 apr 2022
Economia Statelor Unite a creat aproape jumătate de milion de locuri de muncă în martie, iar rata șomajului a scăzut peste așteptări.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Evoluția va susține probabil o înăsprire agresivă a politicii monetare din partea Rezervei Federale în lunile următoare, potrivit analiștilor contactați de Bloomberg.
 
Numărul de locuri de muncă din sectorul non-agricol a crescut cu 431.000 luna trecută, după un avans de 750.000 în februarie (date revizuite în creștere), potrivit raportului lunar al Departamentului Muncii.
DECIZIE Refugiații din Ucraina își pot schimba hrivnele inclusiv în lei. Comisia Europeană adoptă o propunere privind conversia hrivnelor refugiaților ucraineni în moneda țărilor gazdă. BCR ceruse românilor să trimită petiții CITEȘTE ȘI DECIZIE Refugiații din Ucraina își pot schimba hrivnele inclusiv în lei. Comisia Europeană adoptă o propunere privind conversia hrivnelor refugiaților ucraineni în moneda țărilor gazdă. BCR ceruse românilor să trimită petiții

Rata șomajului a scăzut la 3,6%, fiind aproape de minimul de dinaintea pandemiei, iar rata de participare a forței de muncă a crescut. Totodată, creșterile salariale au accelerat.

Randamentele titlurilor de stat americane pe termen scurt au crescut, iar dolarul s-a apreciat după publicarea raportului, pe fondul previziunilor că datele vor susține o politică mai dură din partea Fed. 
 
În ciuda inflației, a blocajelor persistente în lanțurile de aprovizionare, a efectelor dăunătoare pandemiei și a războiului din Ucraina, angajatorii au creat peste 400.000 de locuri de muncă timp de 11 luni consecutive.
 
"Asistăm la supraîncălzirea economiei și a pieței muncii, Fed trebuie să accelereze (înăsprirea monetară -n.red)", a declarat Jeffrey Rosenberg, manager de portofoliu la BlackRock, pentru Bloomberg Television.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
somaj
sua
salarii
rata somajului
departamentul muncii
bloomberg
fed
piata muncii
rezrba federala