Tesla taie încă odată prețurile pentru Model S și Model X pe piața din SUA

Tesla taie încă odată prețurile pentru Model S și Model X pe piața din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Constructorul auto american Tesla Inc. a anunțat că a decis să taie prețurile pentru Model S și Model X pe piața din SUA, cu 5.000 respectiv 10.000 de dolari, în încercarea de a stimula cererea pentru automobilele sale electrice, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este pentru a doua oară în acest an când Tesla anunță reduceri de prețuri, după ce în luna ianuarie a tăiat prețurile globale pentru vehiculele sale electrice cu până la 20%, scrie Agerpres.

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează achiziția a cel puțin 10 proprietăți CITEȘTE ȘI FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează achiziția a cel puțin 10 proprietăți

Potrivit unor informații publicate pe pagina de Internet a companiei, un automobil Model S de tip all-wheel drive va costa acum 89.990 de dolari, în scădere cu 5,2% față de un preț de comercializare de 94.990 dolari anterior. Prețul pentru un automobil Model S Plaid este acum de 109.990 dolari, în scădere cu 4,3% față de 114.990 dolari anterior.

Pentru un Model X all-wheel drive, prețul este acum de 99.990 dolari, în scădere cu 9,1% față de 109.990 dolari anterior. Model X Plaid costă acum 109.990 dolari, în scădere cu 8,3% față de 119.990 dolari anterior.

La o reuniune cu investitorii organizată la 1 martie la uzina Tesla din Austin, Texas, directorul general Elon Musk și alți directori au pus accentul pe eficiența procesului de producție și reducerile de costuri. "Dorința oamenilor de a deține un Tesla este extrem de mare. Factorul care frânează este capacitatea lor de a plăti pentru un Tesla", a declarat atunci Elon Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model s