UE le cere cetățenilor să reducă consumul de energie pentru încălzirea locuinței și viteza mașinilor pentru a scăpa de dependența de Rusia

UE le cere cetățenilor să reducă consumul de energie pentru încălzirea locuinței și viteza mașinilor pentru a scăpa de dependența de Rusia
scris 21 apr 2022

Uniunea Europeană face apel la cetățeni să contribuie la eliminarea dependenței blocului comunitar de energia rusească.

În parteneriat cu Agenția Internațională pentru Energie (IEA), Comisia Europeană a prezentat nouă măsuri pe care consumatorii le pot lua: de la reducerea temperaturii termostatului în locuințe și a vitezei mașinilor, până la adoptarea muncii de acasă, scrie Bloomberg.

"Ne confruntăm cu prima criză energetică globală", a declarat Fatih Birol, directorul executiv al AIE, în cadrul unui webinar comun cu oficialii UE.

Tesla a anunțat rezultate peste așteptări și estimări optimiste pentru acest an. Acțiunile urcă CITEȘTE ȘI Tesla a anunțat rezultate peste așteptări și estimări optimiste pentru acest an. Acțiunile urcă

Guvernele europene au schițat deja măsuri la nivel național pentru a-și reduce dependența de importurile de petrol și gaze din Rusia, după invadarea Ucrainei, iar acum încearcă să convingă și persoanele fizice să se alăture inițiativelor.

Respectarea recomandărilor ar putea aduce economii substanțiale, putând contribui la reducerea necesarului de consum din UE cu 17 miliarde de metri cubi de gaze naturale și 220 milioane de barili de petrol pe an - suficient pentru a umple 120 de superpetroliere. Conform oficialilor, gospodăriile ar putea economisi 450 de euro anual cu facturile la energie (raportat la prețul mediu actual).

Dacă măsurile de eficiență nu sunt adoptate, consecințele ar putea fi dureroase, a avertizat Birol. Potrivit acestuia, companiile de utilități ar putea fi obligate să raționalizeze furnizarea de energie către consumatori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
comisia europeana
iea
agentia internationala pentru energie
importuri energie rusia
razboi ucraina
preturi energie