ULTIMA ORĂ Acționarul majoritar al BRD, vizat de o anchetă de amploare

ULTIMA ORĂ Acționarul majoritar al BRD, vizat de o anchetă de amploare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 feb 2023

Grupul bancar francez Societe Generale, acționarul majoritar al BRD, a intrat în vizorul autorităților de reglementare din SUA, în cadrul unei anchete de amploare la nivelul sectorului financiar cu privire la folosirea unor aplicații de mesagerie neautorizate în comunicările de afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi, vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Subsidiara din SUA a creditorului francez a primit o solicitare de informații din partea Comisiei americane pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), "axată pe respectarea cerințelor de păstrare a înregistrărilor în legătură cu comunicările legate de afaceri pe platforme de mesagerie care nu au fost aprobate de firmă", a anunțat banca, 

Solicitarea "vine în urma unui număr de înțelegeri de reglementare [încheiate] în 2022 cu alte firme, care acoperă chestiuni similare", a precizat Societe Generale, adăugând că banca "cooperează cu ancheta".

Comenzile industriale din Germania au depășit așteptările CITEȘTE ȘI Comenzile industriale din Germania au depășit așteptările

Autoritățile de reglementare din SUA au anunțat deja sancțiuni totale de peste 2 miliarde de dolari în această chestiune și și-au extins ancheta pentru a include fonduri speculative și firme de administrare a activelor, conform Bloomberg.

În septembrie, SEC și Comisia americană pentru Tranzacții cu Contracte Futures pentru Mărfuri (CFTC) au amendat 16 instituții financiare, printre care Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley și subsidiara locală a UBS, cu o sumă totală de 1,8 miliarde de dolari, cu argumentul că angajații acestora ar fi discutat despre acorduri și tranzacții pe dispozitivele personale, folosind aplicații de mesagerie ca WhatsApp sau Signal.

Potrivit agențiilor, din ianuarie 2018 și până în septembrie 2021, personalul băncilor ar fi comunicat în mod obișnuit despre chestiuni de afaceri, inclusiv despre tranzacțiile cu obligațiuni și acțiuni, cu colegii, clienții și terțe părți, folosind aplicații de pe dispozitivele lor personale, cum ar fi mesajele text și WhatsApp.

Țara în care rușii și-au triplat achizițiile imobiliare. Un cunoscut oraș turistic a fost „rusificat” CITEȘTE ȘI Țara în care rușii și-au triplat achizițiile imobiliare. Un cunoscut oraș turistic a fost „rusificat”

Instituțiile ar fi șters majoritatea acestor discuții, încălcând normele federale, care impun brokerilor și altor instituții financiare să păstreze comunicările de afaceri, arată autoritățile. Acest lucru a îngreunat capacitatea agențiilor de a supraveghea piețele financiare, de a asigura respectarea unor norme esențiale și de a aduna probe în alte investigații, au declarat SEC și CFTC.

Neregulile au fost constatate la toate cele 16 instituții și au implicat angajați pe multiple paliere, inclusiv bancheri de investiții și traderi seniori.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
ancheta sua
discutii tranzactii dispozitive personale
convorbiri munca whatsapp