Ungaria, încă o derogare de la UE pentru ca o firmă rusească să asigure mentenanța vagoanelor de metrou din Budapesta

Ungaria, încă o derogare de la UE pentru ca o firmă rusească să asigure mentenanța vagoanelor de metrou din Budapesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Uniunea Europeană ar urma să acorde Ungariei o derogare de la cel mai recent pachet de sancțiuni impuse Rusiei, pentru a permite importul de bunuri și servicii necesare pentru mentenanța vagoanelor de metrou din Budapesta, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele membre ale UE au convenit miercuri asupra unui al unsprezecelea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, menit în special să evite eludarea sancțiunilor deja în vigoare, arată Agerpres.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Oferta publică de la Hidroelectrica începe astăzi. Interval de preț de 94 - 112 lei/acțiune CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Oferta publică de la Hidroelectrica începe astăzi. Interval de preț de 94 - 112 lei/acțiune

Însă, potrivit unor documente consultate de Bloomberg, cele mai recente sancțiuni includ și derogări pentru mai multe componente și asistența tehnică asociată. Unele din aceste componente sunt necesare pentru a asigura mentenanța vagoanelor de metrou care rulează pe magistrala 3 din Budapesta.

Responsabilă de mentenanța vagoanelor de metrou este firma rusească Metrowagonmash, care a construit și asigură service-ul garniturilor de metrou.

Metrowagonmash este compania care a modernizat vechiul material rulant care circulă pe magistrala 3 din Budapesta în anul 2017, dar la începutul acestui an aproximativ un sfert din vagoanele de metrou modernizate erau scoase din uz din cauza unor probleme de calitate.

Banca centrală a Turciei a majorat dobânda cheie a țării, aproape dublând-o la 15%, într-o schimbare majoră de politică CITEȘTE ȘI Banca centrală a Turciei a majorat dobânda cheie a țării, aproape dublând-o la 15%, într-o schimbare majoră de politică

Premierul ungar Viktor Orban a fost un critic vocal al sancțiunilor UE împotriva Rusiei și a menținut legături economice strânse cu Moscova după invadarea Ucrainei.

În același timp, însă, Orban a susținut, până la urmă, toate restricțiile adoptate de blocul comunitar cu privire la comerțul cu Rusia, dar a reușit să obțină în mod regulat derogări, inclusiv dreptul de a putea continua să cumpere petrol rusesc prin Ucraina.

Ungaria s-a numărat printre ultimele state membre care și-au exprimat sprijinul pentru ultimul pachet de sancțiuni, cel de al 11-lea. Pachetul are nevoie de aprobarea formală a capitalelor europene înainte de a intra în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
ungaria
rusia