Germania vrea să interzică pachetele implicite de aplicații Google pentru mașini

Germania vrea să interzică pachetele implicite de aplicații Google pentru mașini
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iun 2023
Google riscă o interdicție în Germania cu privire la modul în care combină serviciile de navigație cu alte servicii pentru a contracara concurența în domeniul tehnologiei auto. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Oficiul federal de combatere a cartelurilor, autoritatea națională de supraveghere antitrust, intenționează să solicite Google să renunțe la anumite practici.
 
Google Automotive Services oferă producătorilor de automobile un pachet care combină servicii precum Google Maps, magazinul de aplicații Google Play și asistentul vocal Google. Sistemul permite șoferilor să controleze prin voce vehiculul, precum și să trimită mesaje și să telefoneze. Gruparea serviciilor poate obstrucționa concurența, permițând Google să își extindă puterea pe piețe care nu sunt încă dominate de un singur jucător, au declarat autoritățile.
GALERIE FOTO Cristian Popescu Piedone, la ieșirea din penitenciar: Cu siguranță mă întorc la Primărie, dacă nu au făcut alegeri, scaunul e liber. Nu voi cere despăgubiri statului român CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Cristian Popescu Piedone, la ieșirea din penitenciar: Cu siguranță mă întorc la Primărie, dacă nu au făcut alegeri, scaunul e liber. Nu voi cere despăgubiri statului român

De asemenea, este posibil ca Google să încalce normele antitrust prin partajarea veniturilor din publicitate cu producătorii de automobile care sunt de acord să instaleze doar asistentul vocal Google sau prin clauze care îi obligă să seteze serviciile Google ca fiind cele implicite.

"Astfel de setări implicite comportă riscul ca serviciile alternative să fie abia observate și, în consecință, să fie puțin utilizate. Google a folosit deja cu succes astfel de practici în cazul dispozitivelor mobile pentru a-și extinde sau securiza poziția pe piață, adaugă autoritățile.
viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
masini
concurenta