UniCredit pregătește un nou val de concedieri

UniCredit pregătește un nou val de concedieri
scris 22 iul 2019

Grupul italian UniCredit, prezent și pe piața românească, pregătește un nou val de concedieri, care ar putea viza mii de angajați, ca parte a unui plan strategic ce va fi prezentat în decembrie, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Banca italiană ia în calcul să desființeze până la 10.000 de posturi, dar numărul final al locurilor de muncă vizate de restructurări nu a fost încă stabilit. Concedierile vor viza personal din Italia, dar și angajați din alte țări. Sursele nu au menționat care sunt celelalte țări afectate de concedieri.

Planurile UniCredit țintesc, totodată, reducerea costurilor operaționale cu circa 10%, susțin sursele.

Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord CITEȘTE ȘI Morgan Stanley: Lira sterlină va ajunge la paritate cu dolarul în situația unui Brexit fără acord

CEO-ul Jean Pierre Mustier lucrează la stabilirea unor noi ținte pentru UniCredit după ce planul anterior de restructurare a depășit reducerile de costuri stabilite inițial. Mustier, care a petrecut prima parte a mandatului "curățând" bilanțul de credite neperformante, reducând numărul de posturi și luând măsuri de îmbunătățire a bilanțului, a declarat anterior că anticipează accelerarea procesului de înlăturare a operațiunilor neesențiale, ajustare a deținerilor de datorii suverane italiene și îmbunătățire a rezervelor de capital.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
unicredit
concedieri
locuri de munca unicredit
concedieri unicredit
restructurare unicredit
mustier