Uniqa preia operațiunile AXA din Europa Centrală pentru un miliard de euro

Uniqa preia operațiunile AXA din Europa Centrală pentru un miliard de euro
scris 9 feb 2020

Grupul austriac de asigurări Uniqa Insurance Group AG a ajuns la un acord pentru preluarea operațiunilor din Polonia, Cehia și Slovacia ale grupului francez de asigurări AXA pentru un miliard de euro, transmite Bloomberg.

Uniqa a reușit să devanseze ofertele venite de la rivalii Assicurazioni Generali SpA și Vienna Insurance Group AG pentru operațiunile din domeniul asigurărilor de viață și non-life, firme de investiții, fonduri de pensii și companiile de servicii ale AXA din Polonia, Cehia și Slovacia. Compania austriacă a precizat că tranzacția face parte din planul sau de a-și extinde prezența pe piețele unde este deja prezentă și că va fi finanțată prin împrumuturi.

Uniqa, în discuții avansate pentru preluarea operațiunilor Axa din Europa de Est. Tranzacție estimată la 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI Uniqa, în discuții avansate pentru preluarea operațiunilor Axa din Europa de Est. Tranzacție estimată la 1 miliard de euro

Pentru grupul francez AXA, vânzarea operațiunilor din Europa Centrală face parte din planul directorului general Thomas Buberl vizând eficientizarea operațiunilor prin retragerea de pe piețele mai puțin profitabile. AXA este al doilea mare grup de asigurări din Europa cu o valoare de piață de aproximativ 60 miliarde euro. În comparație, Uniqa are o valoare de piață de aproximativ 2,7 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
axa
uniqa
preluare
tranzactie