Visa plătește 5,3 miliarde de dolari pentru un fintech care intermediază transferul de date între bănci și aplicații financiare

Visa plătește 5,3 miliarde de dolari pentru un fintech care intermediază transferul de date între bănci și aplicații financiare
scris 14 ian 2020

Visa achiziționează, cu 5,3 miliarde de dolari, fintech-ul american Plaid, dezvotatorul unei platforme ce permite aplicațiilor să se conecteze cu conturile bancare ale utilizatorilor.

Plaid pune la dispoziția dezvoltatorilor o interfață de programare a aplicațiilor (API) care permite conectarea la conturile bancare și transferul de date financiare. API-ul este utilizat în special de aplicații financiare și de plăți din SUA, dar Plaid a pătruns și în Canada și Europa. Potrivit datelor companiei, aproximativ un sfert dintre americanii care dețin un cont bancar au folosit Plaid cel puțin o dată pentru se conecta la una dintre cele 11.000 de aplicații partenere.

România, printre cele mai multe amenzi pentru încălcarea reglementărilor privind protecția datelor. La nivel european, valoarea amenzilor a depășit 400 milioane euro în 2019 CITEȘTE ȘI România, printre cele mai multe amenzi pentru încălcarea reglementărilor privind protecția datelor. La nivel european, valoarea amenzilor a depășit 400 milioane euro în 2019

Cea mai recentă finanțare, de 250 de milioane de dolari, a fost obținută de Plaid în decembrie 2018. Investitorii de la acel moment au fost Visa și Mastercard.

La acel moment, startup-ul Plaid, printre ai cărui investitori se numără fondul de venture capital Andreessen Horowitz și banca de investiții Goldman Sachs, a fost evaluat la 2,65 miliarde dolari.

Visa a devenit una dintre cele mai valoroase companii financiare ajutând băncile să se contecteze cu comercianții. În prezent, compania face un pariu similar, dar de data aceasta contribuie la conectarea datelor dintre bănci și startup-uri din domeniul financiar, notează Bloomberg.

Fondată în 2012, platforma Plaid are, la nivel global, peste 200 de milioane de utilizatori.

Interfața de programare a aplicațiilor (API) dezvoltată de Plaid este utilizată de aplicații financiare precum Venmo (deținută de PayPal) sau case de schimb pentru criptomonede, precum Gemini sau Coinbase.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
fintech
tranzactie visa
plaid
startup
api
achizitie visa
vanzare plaid