Vista Equity Partners vrea să vândă până la 50% din compania britanică Finastra, prezentă și în România. Fintech-ul, evaluat la 10 miliarde de dolari

Vista Equity Partners vrea să vândă până la 50% din compania britanică Finastra, prezentă și în România. Fintech-ul, evaluat la 10 miliarde de dolari
scris 6 oct 2019

Fondul american Vista Equity Partners ia în calcul vânzarea unui pachet de până la 50% din acțiunile companiei britanice Finastra, unul dintre principalii dezvoltatori de soft financiar la nivel global, potrivit surselor Bloomberg. Tranzacția ar evalua fintech-ul, cu circa 550 de angajați în România, la 10 miliarde de dolari, inclusiv datorii, potrivit surselor citate.

Finastra, cu sediul la Londra, a fost înființată în 2017 în urma combinării operațiunilor Misys (prezentă și în România) și D+H. Compania rezultată în urma fuziunii are peste 10.000 de angajați și circa 9.000 de clienți în peste 130 de țări. 

PayPal - prima companie care se retrage din proiectul Libra, după ce intențiile Facebook de lansare a unei criptomonede s-au lovit de numeroase critici CITEȘTE ȘI PayPal - prima companie care se retrage din proiectul Libra, după ce intențiile Facebook de lansare a unei criptomonede s-au lovit de numeroase critici

Vista a cumpărat, în 2017, compania canadiană de soluții tehnologice pentru instituții financiare D+H, cu 2 miliarde de dolari americani (2,7 miliarde de dolari canadieni). Operațiunile jucătorului canadian au fost ulterior combinate cu cele ale Misys, deținută de Vista din 2012.

Pe plan local, Finastra Românai (fostă Misys) avea, în 2017 (ultimele date disponibile), circa 545 de angajați, afaceri de 131,5 milioane de lei și un profit de circa 43 de milioane lei (față de o pierdere de peste 25 mil. lei în 2016).

În noiembrie 2018, Finastra România și-a mutat sediul în Orhideea Towers, la acel moment compania britanică afirmând că noul birou oferă spațiul necesar pentru creșterea echipei. Subsidiara din România joacă pentru companie rolul unui centru centru de excelență pentru trezorerie și piețe de capital, fintech-ul având în țară operațiuni de dezvoltare soft, HR, vânzări și customer support.

viewscnt
Afla mai multe despre
finastra
misys
vista equiry partners
finastra romania
vanzare finastra
fintech