Emiterea și încărcarea facturilor prin sistemul informatic al ANAF (e-factura) a dat bătăi de cap antreprenorilor, din cauza multiplelor probleme cu care a fost lansat sistemul. Perioada de acomodare, în care ANAF nu aplică sancțiuni, stabilită inițial până la 31 martie, a fost prelungită cu încă două luni, până pe 31 mai. Din luna iunie, însă, antreprenorii nu mai pot evita facturarea electronicaă fără să riște amenzi. Își pot face, însă, viața mai ușoară folosind soluții de facturare, unele disponibile chiar prin aplicațiile de banking.
Prin integrarea unei noi funcționalități în aplicația de banking BT Go, Banca Transilvania permite trimiterea automată a e-facturilor către ANAF, venind în ajutorul antreprenorilor care sunt obligați de anul acesta să se conformeze legislației Ro-eFactura.
Pentru firme, un astfel de instrument digital rezolvă simplu, într-un singur loc, mai multe probleme reale cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. Un All Inclusive pentru business, care oferă suport în multiple cerințe pe care trebuie să le rezolve o afacere.
Funcționalitatea vine într-un context în care antreprenorii au obligația legală de a încărca facturile emise în sistemul ANAF prin e-factura, pentru tranzacțiile efectuate între persoanele impozabile, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scop de TVA. Din iunie, nerespectarea teremenului de transmitere se sancționează cu amenzi ce pot fi de 5.000-10.000 de lei în cazul contribuabililor mari, 2.500-5.000 de lei în cazul celor mijlocii, și de la 1.000 de lei la 2.500 de lei pentru celelalte firme și pentru PFA-uri.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Pentru cei care folosesc mobile banking BT Go, grija acestor schimbări este transmisă aplicației. La deschiderea contului FGO, utilizatorii BT Go primesc 12 luni gratuite la platforma de facturare.
Pașii sunt simpli. Utilizatorii nu trebuie decât să conecteze contul FGO în aplicația BT Go, pot emite facturi direct din BT Go, iar facturile din FGO și BT Go se sincronizează în timp real. Antreprenorii își conectează contul SPV (Spațiul Privat Virtual), trimit automat e-Facturile și pot urmări apoi stadiul de procesare la ANAF. e-Facturile se vor transmite în SPV fără altă acțiune din partea utilizatorului, iar rata de succes pentru încărcarea lor este 100%, datorită mecanismului automat creat pentru aceste situații. Tot în contul FGO se găsesc și statusul, recipisa de la ANAF, precum și e-Facturile primite de la furnizori.
Soluția de emitere și gestionare a facturilor direct din BT Go nu este, însă, singura funcționalitate a aplicației. Se adaugă altora gândite pentru nevoi pe care le are orice business.
Astfel, antreprenorii pot urmări tranzacțiile bancare și pot efectua din aplicație plăți de orice fel. Pot deschide și închide depozite direct din BT Go, inclusiv depozite negociate, la fel și conturi curente, în lei sau valută. Pot modifica oricând limitele de tranzacționare ale cardului sau pot bloca ori debloca, după caz, cardul.
În același app, pot fi schimbați bani la un curs valutar negociat și pot fi realizate plăți instant în euro, transferuri de bani între conturi proprii și către partenerii de business. Tot din aplicație se pot plăti utilitățile, iar cei care au nevoie de extrase de cont, prin doar câteva click-uri, le pot descărca “bulk” pe cele din ultimii 10 ani, intr-un fișier ZIP convenabil.
Pe lângă acestea, sunt disponibile și alte funcționalități, mai multe detalii pot fi găsite aici: go.bancatransilvania.ro/