WeLoveDigital.forum: Platforma Ghișeul.ro, prin care pot fi achitate online taxe și impozite, va fi extinsă rapid către firme. Discuțiile încep mâine

WeLoveDigital.forum: Platforma Ghișeul.ro, prin care pot fi achitate online taxe și impozite, va fi extinsă rapid către firme. Discuțiile încep mâine
scris 21 mai 2018

Platforma Ghișeul.ro, prin care pot fi achitate online taxe și impozite, va fi extinsă “cât mai rapid” astfel încât să permită și firmelor să efectueze astfel de plăți, a declarat ministrul Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, anunțând, la WeLoveDigital.forum, că mâine va avea o discuție în acest sens cu directorii Agenției pentru Agenda Digitală a României (AADR), care operează sistemul. În prezent, platforma poate fi utilizată doar de către populație și PFA pentru plata taxelor și impozitelor locale.

Forumul, care va fi derulat pe parcursul a 2 zile, este organizat cu sprijinul UPC, Audi, PrivacyOne in alliance with Biris Goran, Fan CourierPorsche Finance Group RomâniaSAP, Telekom, cărora le mulțumim pentru participare.

“Chiar mâine, împreună cu AADR, în jurul prânzului, avem o discuție pe acest subiect, în sensul că dorim să extindem colaborarea și cu alte tipuri de persoane care să poată să folosească platforma. În momentul de față, este de interes acest subiect și dorim cât mai rapid să deblocăm acest cadru legislativ care să permită utilizarea platformei și de către alte persoane”, a spus ministrul, răspunzând întrebărilor din sală.

Platforma Ghișeul.ro poate fi folosită acum de către populație și PFA pentru plata impozitelor și taxelor locale. Sistemul Național Electronic de Plată online cu cardul a taxelor și impozitelor (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro , este gestionat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR), instituție în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

WeLoveDigital.forum. România nu are un cadru legal și fiscal adecvat pentru impozitarea criptomonedelor, nu există o intenție de regularizare a monedelor virtuale. Bitcoin, însă, ca și alte monede virtuale, are un potențial foarte mare de câștig CITEȘTE ȘI WeLoveDigital.forum. România nu are un cadru legal și fiscal adecvat pentru impozitarea criptomonedelor, nu există o intenție de regularizare a monedelor virtuale. Bitcoin, însă, ca și alte monede virtuale, are un potențial foarte mare de câștig

Autoritățile și-au anunțat de mai mulți ani intenția de a extinde acest sistem de plată către firme, însă totul a rămas doar la nivel declarativ.

În prezent, pe Ghișeul.ro sunt înrolați  340.000 de utilizatori activi, care pot efectua plăți către autorități locale.

Plățile către ANAF prin intermediul Ghișeul.ro sunt în prezent suspendate, urmând ca AADR să lămurească prin discuții cu ANAF o serie de aspecte tehnice și legislative, rezultate din introducerea Declarației Unice. Pentru moment sunt blocate plățile către ANAF pentru anul 2018, însă utilizatorii pot face în continuare plățile aferente anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
we love digital.forum
ghiseul.ro
ministerul comunicațiilor
plati