FOTO Florian Coldea, audiat la DNA

FOTO Florian Coldea, audiat la DNA

Inquam Photos / Saul Pop și Malina Norocea

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Fostul adjunct al SRI Florian Coldea este audiat la DNA, ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Coldea nu a făcut declarații la sosire.

Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple! CITEȘTE ȘI Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple!

Anterior, în sediul DNA a intrat fostul șef sl Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, scrie News.ro.

Omul de afaceri Cătălin Hideg și firma acestuia, Sanimed Internațional, au fost trimiși în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.

”Pentru a câștiga o licitație pentru RECUMED, un proiect finanțat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale și reconstrucției biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declarații și documente false și inexacte.

Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale și la lucrările de construcție necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reușit să primească, între 2018 și 2020, subvenții nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunța atunci EPPO.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecințe deosebit de grave și pentru infracîiunea de spălare a banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
florian coldea
dna