VIDEO Alarmă în centrul Londrei. Mai mulți cai din cavaleria regală au scăpat liberi pe stradă, o persoană a fost rănită

VIDEO Alarmă în centrul Londrei. Mai mulți cai din cavaleria regală au scăpat liberi pe stradă, o persoană a fost rănită
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpați de sub control în Londra și cel puțin o persoană a fost rănită, armata fiind chemată să ajute la localizarea animalelor, au anunțat miercuri autoritățile din capitala britanică, relatează Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Mai mulți cai înșeuați au fost văzuți miercuri galopând în viteză pe străzile capitalei britanice, după cum se poate vedea în videoclipurile care circulă pe rețelele sociale. Două animale, unul alb și plin de sânge, iar celălalt negru, pot fi văzute galopând pe un bulevard, depășind un scuter și părând pentru o clipă să lovească un taxi la un semafor. Sursa sângelui este deocamdată necunoscută, scrie News.ro.

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, își pregătește venirea la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, își pregătește venirea la bursă

Cotidianul The Telegraph a precizat că animalele aparțin cavaleriei Household, parte a armatei britanice, iar caii au scăpat liberi în timp ce făceau exerciții la Horse Guards Parade, un teren de paradă ceremonial din centrul Londrei.

"Știm că un număr de cai sunt în prezent liberi în centrul Londrei și lucrăm cu colegii, inclusiv cu armata, pentru a-i localiza", a declarat Poliția Metropolitană din Londra pe X.

Serviciul de ambulanță din Londra a fost chemat la ora locală 08:25 (10:25, ora României) la semnalarea unei persoane care a fost aruncată de pe un cal pe Buckingham Palace Road, în centrul Londrei, a precizat un purtător de cuvânt.

"Incidentul este încă în desfășurare și lucrăm cu partenerii noștri din serviciile de urgență", a adăugat purtătorul de cuvânt.

City of London Police, forța care se ocupă de districtul financiar al capitalei, a declarat că agenții au imobilizat doi cai și se pregătesc să îi transporte la un veterinar.

Potrivit The Telegraph, cinci cai au evadat în timpul unui exercițiu de pregătire pentru Horse Guards Parade, care are loc anual în St James's Park pentru a marca ziua oficială de naștere a monarhului, în iunie.

Scena amintește de filmul War Horse al lui Spielberg, cu excepția faptului că are loc în inima Londrei din 2024, scrie AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
cavaleria regală
londra
cai