Microsoft va concedia angajați din unitatea sa Gaming, ca efect al preluării Activision Blizzard

Microsoft va concedia angajați din unitatea sa Gaming, ca efect al preluării Activision Blizzard
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Microsoft va concedia aproximativ 1.900 de angajați din unitatea sa Gaming, sau aproximativ 9% din totalul acestora, ca efect al preluării Activision Blizzard, potrivit unei note obținute de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a spus că disponibilizările fac parte dintr-un ”plan de execuție” mai amplu care ar reduce ”zonele de suprapunere”, la puțin mai mult de trei luni după ce Microsoft a încheiat achiziția Activision Blizzard.

Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone CITEȘTE ȘI Spotify testează propriul sistem de plăți pentru iPhone

Fostul președinte al Blizzard Mike Ybarra a declarat, pe platforma de socializare X, că va părăsi Microsoft și Blizzard, scrie News.ro.

Spencer a spus că Microsoft va oferi tuturor angajaților ”asistență completă”, inclusiv despăgubiri în funcție de locație.

Activision Blizzard este editorul și dezvoltatorul mai multor francize masive de jocuri, inclusiv Call of Duty și Diablo.

Filiala sa de jocuri mobile, King, este dezvoltatorul din spatele Candy Crush Saga.

Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft, în valoare de 69 de miliarde de dolari, a fost cea mai mare achiziție efectuată vreodată de companie, mai mult decât dublu față de achiziția LinkedIn din 2016.

Investitorii în tehnologie au ajuns să se aștepte la o eficiență mai mare și un drum mai clar către creștere sau profitabilitate, pe măsură ce presiunile economice cresc.

TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună

Companiile tehnologice au făcut reduceri profunde în doar câteva săptămâni în 2024, dintre care majoritatea nu au legătură cu fuziuni și achiziții.

Disponibilizările din companii, de la Riot Games, deținută de Tencent, la TikTok și la Discord, urmează unui 2023 dificil, în care peste 100.000 de lucrători din domeniul tehnologiei au fost disponibilizați.

La începutul acestei săptămâni, eBay a anunțat că va concedia 1.000 de angajați, în timp ce SAP a spus că va muta sau va oferi ăachete compensatorii unor 8.000 de angajați.

Spre deosebire de disponibilizările Microsoft, eBay și SAP au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor acțiunilor lor în urma anunțurilor lor.

Microsoft nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
gaming
concedieri