Bayer obține o decizie în justiția americană care mai reduce din povara moștenirii Monsanto

Bayer obține o decizie în justiția americană care mai reduce din povara moștenirii Monsanto
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2024

Un judecător din SUA a redus un verdict împotriva Bayer, legat de un erbicid promovat în trecut de compania Monsanto, achiziționată de grupul german în 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Acțiunile Bayer se tranzacționează în prezent pe bursa de la Frankfurt la un nivcel care îi dau grupului german o capitalizare bursieră la jumătate față de suma de 63 miliarde dolari pe care a plătit-o în anul 2018 pentru compania americană Monsanto.

A fost mărul otrăvit înghițit de Bayer pentru că de atunci au curs litigiile în justiția americană pentru despăgubiri legate de produse promovate în trecut de Monsanto și care ar fi avut efecte negative împotriova sănătății oamenilor.

GRAFICE Prețul gazelor pe piața liberă a căzut sub 100 lei/MWh, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Volume record CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul gazelor pe piața liberă a căzut sub 100 lei/MWh, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Volume record

În această hemoragie de miliarde de dolari, Bayer primește o nouă decizie în justiția americană. Un judecător din Missouri a redus un verdict de 1,56 miliarde de dolari împotriva Bayer la 611 milioane de dolari, pentru trei persoane care au susținut că erbicidul Roundup le-a cauzat cancer, prin reducerea daunelor punitive, transmite agenția Reuters, preluată de News.ro.

Bayer a declarat vineri că va face apel la această decizie. Divizia Monsanto a companiei germane a fost găsită răspunzătoare în noiembrie, de către un juriu din Cole County, Missouri, față de Valorie Gunther din New York, Jimmy Draeger din Missouri și Daniel Anderson din California, care au dat vina pentru limfomul lor non-Hodgkin pe expunerea lor la Roundup.

Indicele PMI arată că declinul industriei românești se atenuează. Comenzile noi rămân reduse, costurile cu materiile prime și taxele au crescut, dar există și motive de optimism CITEȘTE ȘI Indicele PMI arată că declinul industriei românești se atenuează. Comenzile noi rămân reduse, costurile cu materiile prime și taxele au crescut, dar există și motive de optimism

Jurații au considerat Monsanto răspunzătoare pentru neglijență, defecte de proiectare și neavertizare cu privire la riscurile Roundup. Ei au acordat reclamanților daune compensatorii de 61,1 milioane de dolari și daune punitive de 1,5 miliarde de dolari, acestea din urmă împărțite în mod egal între reclamanți.

În ordinele din 15 martie, judecătorul Daniel Green a lăsat componenta de 61,1 milioane de dolari să rămână în picioare, dar a redus daunele punitive la de nouă ori această sumă, sau 549,9 milioane de dolari. Curtea Supremă a SUA a spus că daunele punitive nu ar trebui, în general, să depășească de nouă ori daunele compensatorii.

GRAFIC Sfârșitul iernii. Cantitatea de gaze înmagazinată astăzi, mult peste cea extrasă CITEȘTE ȘI GRAFIC Sfârșitul iernii. Cantitatea de gaze înmagazinată astăzi, mult peste cea extrasă

Bayer a dorit să anuleze verdictul, precum și să reducă daunele și a depus o cerere de apel pe 22 martie. S-a spus că decenii de studii au arătat că Roundup și ingredientul său activ glifosatul sunt sigure. ”În timp ce instanța a redus daunele neconstituționale excesive, compania consideră că instanța nu a aplicat corect legea privind daunele”, a spus Bayer vineri.

”De asemenea, suntem în dezacord cu hotărârea privind verdictul de răspundere, deoarece este în contradicție cu greutatea extinsă a dovezilor științifice”. Bart Rankin, un avocat al reclamanților, a declarat că daunele reduse sunt ” de neatins constituțional” și ”aliniate cu dovezile nesocotirii intenționate, răuvoitoare și imprudente de către Monsanto pentru siguranța consumatorilor și leziunile suferite de acești reclamanți. "

TABEL Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la cel mai redus nivel al ultimei jumătăți de an, după ce OMV Petrom a ieftinit dieselul CITEȘTE ȘI TABEL Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la cel mai redus nivel al ultimei jumătăți de an, după ce OMV Petrom a ieftinit dieselul

Roundup se numără printre cele mai utilizate erbicide din Statele Unite, deși Bayer a eliminat treptat vânzările pentru uz casnic, anul trecut. Bayer s-a confruntat cu litigii extinse dacă Roundup provoacă cancer, de când a cumpărat Monsanto pentru 63 de miliarde de dolari în 2018.

A fost de acord să rezolve o mare parte din acele litigii pentru 10,9 miliarde de dolari, în 2020, dar nu a reușit să rezolve cazurile viitoare. Aproximativ 113.000 din cele 167.000 de revendicări cu care s-a confruntat Bayer au fost soluționate sau considerate neeligibile. Deși Bayer a câștigat majoritatea proceselor Roundup mai recente, reclamanții au câștigat verdicte de peste 4 miliarde de dolari, inclusiv 2,25 miliarde de dolari într-un singur caz, în ianuarie. Bayer face apel la aceste verdicte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
germania
sua