Deliveroo a deschis un magazin fizic, după IPO-ul deceniului

Deliveroo a deschis un magazin fizic, după IPO-ul deceniului
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2022

Deliveroo a deschis un magazin fizic în Londra, în parteneriat cu lanțul de supermarketuri Morrisons.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Magazinul operează vânzări directe, livrări și ridicări pentru comenzi date prin intermediul aplicației. 

Anul trecut, startup-ul britanic de livrări de mâncare Deliveroo a debutat pe bursă, fiind cea mai mare listare realizată la Londra în ultimul deceniu.

Compania a atras circa 1,5 miliarde de lire sterline (2,1 miliarde de dolari), echivalentul unei evaluări de 7,59 de miliarde de lire sterline.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Această capitalizare plasează Deliveroo pe prima poziție în Topul IPO-urilor realizate în aproape un deceniu pe bursa londoneză. O companie cu valoare de piață mai mare nu a mai fost listată la Londra din mai 2001, când gigantul Glencore a devenit companie publică.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

În funcție de suma atrasă, Deliveroo a fost cea mai importantă listare realizată la Londra din septembrie anul trecut, când compania de e-commerce Hut Group a atras 1,88 miliarde de lire sterline.

Prețul de IPO pentru Deliveroo a fost stabilit la 3,9 lire/acțiune, la limita inferioară a intervalului din ofertă.

La începutul anului trecut, Deliveroo a atras peste 180 milioane de dolari de la investitori, startup-ul britanic de livrări mâncare fiind evaluat, la acel moment, la peste 7 miliarde de dolari. La runda de finanțare anterioară, condusă de gigantul american din e-comerț Amazon, Deliveroo a atras 575 milioane de dolari de la investitori.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

În afara Marii Britanii, startup-ul britanic operează pe piețele din Belgia, Franța, Italia, Irlanda, Australia, Kuweit, Olanda, Singapore, Spania, Hong Kong și EAU, având peste 2.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
deliveroo
stratup
ipo
listare
listare bursa
livrare mancare
livrari
companii livrari
evaluare deliveroo