KMG a respins propunerea de răscumpărare de acțiuni Rompetrol Well Services, inițiată de acționarul minoritar KJK Balkan Holding. Compania este scoasă la vânzare

KMG a respins propunerea de răscumpărare de acțiuni Rompetrol Well Services, inițiată de acționarul minoritar KJK Balkan Holding. Compania este scoasă la vânzare
scris 30 mar 2021

Rompetrol Well Service SA, companie scoasă la vânzare de principalul acționar KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, nu va derula un program de răscumpărare a acțiunilor proprii, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor companiei respingând respectiva propunere venită din partea unui acționar minoritar.

“În prezența acționarilor, reprezentând 83,7% din capitalul social și 83,7% din totalul drepturilor de vot, cu un număr de 29.716.549 voturi «pentru», reprezentând 10,7% din capitalul social și 12,7% din voturile deținute de acționarii prezenți sau reprezentați și 203.110.150 voturi «împotrivă», reprezentând 73% din capitalul social și 87,2% din voturile deținute de acționarii prezenți sau reprezentați, se respinge derularea unui Program de răscumpărare a acțiunilor proprii de către Societate”, precizează un comunicat emis de Rompetrol Well Services.

KMG Internațional deține aproximativ 73% din acțiunile Rompetrol Well Services SA.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

"(...) KMG International deține o serie de active non-core pentru activitatea grupului în regiune, cum ar fi producția de țevi și fitinguri – Palplast SA, proiectarea și fabricarea de fitinguri industriale - Rominserv Valves IAIFO SRL , servicii de securitate, protecție și prevenirea situațiilor de urgență - Global Security Sistem SA sau deservirea sondelor de petrol - Rompetrol Well Services SA. Ca parte a strategiei mai largi susținute de acționarul unic JSC NC KazMunayGas, grupul KMG International are în vedere dezinvestirea participațiilor sale în toate activele non-core în măsura în care există oferte de preluare atractive", a anunțat compania în luna noiembrie.

Propunerea de răscumpărare a acțiunilor a fost făcută de un acționar minoritar KJK Balkan Holding S.A.R.L, cu sediul în Luxemburg, care deține 10,68% din capitalul social sau 29.709.950 de acțiuni.

Potrivit propunerii respinse de ceilalți acționari, Rompetrol Well Services SA ar fi trebuit să răscumpere un număr maxim de 27.819.090 de acțiuni, la un preț cuprins între 0,1 și 1,5 lei/acțiune, pe o perioadă de 18 luni.

Totodată AGEA Rompetrol Well Services a aprobat ratificarea încheierii „Acordului Cadru și a Contractelor subsecvente pentru Prestari Servicii de stimulare a matricei sondelor (acidizare) cu OMV Petrom, în valoare de peste 10 milioane dolari..

Rompetrol Well Services SA a înregistrat o scădere cu 64% a profitului net anul trecut, la 4,36 milioane lei. Veniturile din exploatare ale companiei s-au redus cu 27%, la 48,59 milioane lei, iar cheltuielile – cu 17,5%, la 47,71 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
well services
răscumpărare
acțiuni
kmg international
kjk balkan holding