Startup-ul britanic de livrări mâncare Deliveroo, evaluat la peste 7 miliarde dolari după o nouă rundă de finanțare

Startup-ul britanic de livrări mâncare Deliveroo, evaluat la peste 7 miliarde dolari după o nouă rundă de finanțare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2021

Deliveroo a atras peste 180 milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare, operațiune care evaluează startup-ul britanic de livrări mâncare la peste 7 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a finalizat o rundă de finanțare de tip Serie H în rândul investitorilor existenți, condusă de Durable Capital Partners și Fidelity Management & Research Company.

Investiția vine înaintea unei potențiale listări pe bursa londoneză, estimată pentru prima parte a acestui an, și reflectă “interesul puternic al acționarilor existenți în companie, având în vedere potențialul semnificativ de creștere în sectorul online al livrărilor de mâncare”, potrivit companiei.

PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice CITEȘTE ȘI PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice

La runda de finanțare anterioară, condusă de gigantul american din e-comerț Amazon, Deliveroo a atras 575 milioane de dolari de la investitori.

Deliveroo a anunțat că va folosi noile fonduri pentru finanțarea programului de expansiune locală și internațională.

În afara Marii Britanii, startup-ul britanic operează pe piețele din Belgia, Franța, Italia, Irlanda, Australia, Kuweit, Olanda, Singapore, Spania, Hong Kong și EAU, având peste 2.000 de angajați.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deliveroo
runda finantare
livrare mancare
comenzi online livrare mancare
listare deliveroo
amazon