LISTA Liderul pieței scumpește țigările. Cât vor costa Kent, Rothmans, Viceroy, Pall Mall

LISTA Liderul pieței scumpește țigările. Cât vor costa Kent, Rothmans, Viceroy, Pall Mall
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 4 apr 2024

Liderul pieței distribuitoare de tutun, British American Tobacco (BAT) va scumpi, începând cu data de 8 aprilie, pachetele de țigarete cu un leu, Lucky Strike, Kent’100 și Rothmans Blue urmând a putea fi cumpărate cu 27,5 lei, relevă datele analizate de Profit.ro. BAT efectuase ultima majorare de prețuri la jumătatea lunii ianuarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Luna trecută, o mișcare similară a efectuat și Lugan Logistic SRL, un pachet de George Karelias & Sons ajungând la 25 de lei, iar unul de Karelia, la 22 de lei. Cele mai scumpe pachete comercializate de Lugan sunt Bentley (26,5 lei), iar cele mai ieftine, Austin (20 lei).

One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente CITEȘTE ȘI One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente

În urma majorării efectuate de BAT, Rothmans Blue, Lucky Strike și Kent 100 au ajuns la 27,5 lei, iar Pall Mall Blue, la 26,5 lei. Dunhill va ajunge la 29 lei, iar Viceroy, la 26 lei.

La începutul acestui an, în ianuarie, toți marii producători și distribuitori de țigarete, BAT, Philip Morris și JTI au efectuat scumpiri.

Efectul majorării accizelor nu se lasă așteptat, după carburanți, și țigările începând să se scumpească.

VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei, acum cu critici la adresa lui Umbrărescu CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei, acum cu critici la adresa lui Umbrărescu

Potrivit noilor prevederi ale Codului fiscal, acciza la mia de țigarete a crescut de la 625,97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024. Potrivit prevederilor de anul trecut, creșterea ar fi trebuit să fi doar la un nivel de 656,97 lei în 2024, și la 687,97 lei în 2025, pentru ca în 2026 să ajungă la 718,97 lei.

LISTA Liderul pieței scumpește țigările. Cât vor costa Kent, Rothmans, Viceroy, Pall Mall

Prețurile practicate de BAT în prezent vor fi cu 3 lei pe pachet mai ridicate comparativ cu prețurile practicate la jumătatea anului trecut și cu 2,5 lei peste cele de la jumătatea anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
majorări
prețuri
accize
bat
pm
jti