Omul de afaceri Mircea Popa, directorul general și acționarul majoritar al ICMA, a obținut primele avize necesare demolării clădirilor industriale de pe terenul fostului producător de echipamente de încălzire și ventilație ICMA din cartierul 23 August al Bucureștiului. El intenționează să vândă terenul pentru o investiție imobiliară, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 16,7%, în primele 11 din 2020, față de aceeași perioadă din 2019, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 19,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).
Frații Marius și Emil Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc actele necesare transformării în centru comercial a fostei hale de reparații a întreprinderii Utilaj Transport din zona Fizicienilor a Sectorului 3, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Familia Negoiță, a primarului sectorului 3 al Capitalei, a cumpărat terenul de peste 10 hectare al fostei fabrici de țevi Tubinox de la grupul siderurgic indian Viraj, la un preț, estimat de Profit.ro, la circa 10 milioane de euro. Pe teren poate fi construit un ansamblu rezidențial cu circa 3.500 de apartamente, cel mai mare proiect în care s-a implicat familia Negoiță până acum.
Macromex, jucător în industria alimentară pe segmentul produselor cu temperatură controlată, construiește al doilea depozit, Corso Distribution Center, în localitatea Chitila.
Tranzacția din vară prin care Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, anunța vânzarea întregii sale participații din companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest către gigantul irlandez Kingspan Group, primește acordul autorității de resort europene.
SIF Banat – Crișana a ajuns la un acord cu retailerii germani Kaufland, Lidl și Hornbach pentru vânzarea terenului de circa 9 hectare al fostei fabrici Helitube din cartierul bucureștean Colentina, la un preț mediu de circa 34 milioane de euro, care acoperă parțial creanța pe care fondul de investiții o avea pe proprietate, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Piața de birouri din România a avut anul trecut o scădere de 36% de la nivelul record de 470.000 metri pătrați înregistrat în 2019 la 300.000 metri pătrați (suprafețele includ tranzacțiile realizate prin intermediul agenților și cele încheiate direct între proprietar și chiriași).
Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (CEE), l-a numit pe Marian V. Popa în funcția de Director General pentru România.
Omul de afaceri Octavian Tănase, cel care l-a inițiat pe Dan Șucu în industria mobilei, își face intrarea pe sectorul rezidențial al pieței imobiliare prin transformarea în bloc de apartamente a unei clădiri industriale ce aparține fostului producător de mobilă Serico din zona de birouri Pipera, lângă sediul Oracle, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.